26 000 kvm fjellhaller til leie

En lang rekke fjellhaller er til leie på øy i Nøtterøy-skjærgården.

Fjellhall til leie.
Foto: John-André Samuelsen / NRK

1. september trekker Forsvaret seg ut av øya Vestre Bolærne og Nøtterøy kommune overtar det økonomiske ansvaret. Men kommunens hodepine er hva man skal gjøre med de mange hallene som er sprengt ut inne i fjellet på øya. I verste fall blir hallene stengt for godt.

Vanskelig å leie ut

I alt 26 000 kvm fjellhaller er til leie på Vestre Bolærne.
Foto: John-André Samuelsen / NRK

Overtakelsen av Vestre Bolærne er et av resultatene av Forsvarets salg av militære eiendommer. Nøtterøy kommune har kjøpt Vestre Bolærne til bruk for allmennheten. Men fjellhallene har man ikke funnet anvendelse for, og i et halvt års tid har kommunen forsøkt å leie ut de store hallene som Forsvaret har sprengt ut i fjellet. Hallene er fra 500 til 2000 kvadratmeter store, og i alt utgjør de 26 000 kvadratmeter. Men hvem vil leie noe slikt?

- Et godt spørsmål! Det sier rådmann Kurt Orre. Han forteller at kommunen ikke akkurat har blitt nedringt av interessenter, men han ser for seg at hallene kan brukes som store lagringsplasser.

Stenges for godt?

- Det er litt sørgelig hvis vi må stenge hallene. Det er en fare for at de blir stengt for godt hvis vi ikke får leid dem ut, sier Orre.

Det er Forsvaret som betaler regningen for å ha hallene åpne, men 1. september overtar Nøtterøy kommune det økonomiske ansvaret. Det er først og fremst strømregningen som utgjør utgiftene. Derfor bør man finne leietakere i løpet av kort tid, mener rådmannen.

Det blir mer om fjellhallene på Vestre Bolærne i NRK Østafjells på NRK1 mandag kveld klokka 18.40.