1500 personer i fakkeltog i Kragerø

Onsdag kveld gikk 1500 mennesker i et stort fakkeltog i Kragerø, for å kreve at tilbudet ved det lokale sykehuset opprettholdes. Ordføreren gikk fremst i toget.

1500 mennesker gikk onsdag kveld i fakkeltog i Kragerø, i protest mot planene om nedtrapping og en mulig nedleggelse av sykehuset.

1500 mennesker gikk onsdag kveld i fakkeltog i Kragerø, i protest mot planene om nedtrapping og en mulig nedleggelse av sykehuset.

Det har vekket sterke reaksjoner at styret i Sykehuset Telemark har foreslått å halvere antall sengeplasser ved Kragerø sykehus fra første halvår 2014. Sist sommer var hele sykehusavdelingen stengt i Kragerø, i en periode av året hvor det er mellom 40 og 50.000 mennesker i sommerbyen, dette for å spare penger.

Ordføreren i Kragerø har protestert kraftig mot saksprosessen, og mange i kommunen frykter at den kommende nedtrappingen bare er begynnelsen på en nedlegging av Kragerø sykehus.

Derfor deltok omkring 1500 mennesker deltok i kveld i et fakkeltog i Kragerø, til støtte for å opprettholde dagens tilbud ved sykehuset i kommunen.

Vil redde sykehuset

– Vi vil redde sykehuset vårt så godt vi kan. Dette er veldig alvorlig for Kragerø-samfunnet, det er viktig at vi får beholde sykehuset vårt. Og vi ønsker å være tidlig ute med å markere dette, sier Jorunn Tinnsjø, leder av Kragerø LO.

Hun sier det er svært betydningsfullt for lokalsamfunnet å ha lokale tjenester tilgjengelig.

– Det betyr alt for Kragerøs befolkning å ha et sykehustilbud så nært, og ikke måtte reise til Skien for alt. De har både røntgen og kreftbehandling her, og det er verdifullt å ha slike tjenester i nærmiljøet.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Fakkeltog Kragerø

Ordfører i Kragerø Kåre Preben Hegland var takknemlig for all støtten som Kragerøs innbyggere viste onsdag kveld.

Foto: Per Ole Halvorsen

Ordfører gikk fremst

Ordfører Kåre Preben Hegland gikk sammen med varaordføreren foran i fakkeltoget.

Han var svært takknemlig både for initiativet som var blitt vist, og for at så mange møtte opp på arrangementet.

– Vi trenger all støtte nå, vi er bare måneder unna en mulig nedleggelse av sykehuset, sa ordfører Hegland.