15 000 følger Karoline hver uke

Bloggen til Karoline (20) er en av landets mest leste.

Hun oppdaterer nettdagboka, det som på internett kalles blogg flere ganger om dagen, og holder nesten ingenting hemmelig.

- Det eneste jeg ikke vil skrive om er sex, forteller hun.

15 000 innom hver uke

Dagboka til Karoline er offentlig, og 15 000 lesere er innom hver uke, for å se bilder av klærne hennes, video av turer med venninner og for å lese intime betroelser om det meste som skjer i Porsgrunn-jentas liv.

- Da ble en hobby etter at jeg flyttet til Oslo, sier 20-åringen til NRK.

Å skrive nettdagbøker, delta i nettsamfunn som Facebook og å legge ut bilder av seg selv på nettet har blitt en naturlig del av livet til nordmenn i alle aldre.

Medieforsker Marika Lüders har skrevet doktorgrad om ungdommer og internett.

- Det er mange gode grunner til å blogge. Mange liker å skrive og ha et publikum til det man skriver. Man kan dele erfaringer og meninger. Det er en sosial aktivitet, sier Lüders.

Les også: Deler privatlivet med 8000

- Nettet fanger

Karoline forteller at hun så langt ikke har hatt negative opplevelser med å skrive nettdagbok. Men blant alle som er intime på nett finnes mange som brenner seg. Nettet fanger, sier Eva Marie Felde i Datatilsynet.

- Nettbrukere blir stadig yngre. Man ser ofte at mange trår feil.

Hør mer: En av Norges mest populære bloggere

- Viktig med åpenhet

Også livets mer alvorlige sider får plass i bloggen til Karoline. Hun synes for eksempel at det er helt greit å skrive at hun har gått til psykolog, og tror åpenheten er en viktig årsak til at bloggen hennes har flere tusen trofaste lesere.

- Jeg fikk positive tilbakemeldinger. Jeg tør å vise at jeg ikke er perfekt, jeg tør å åpne meg og være ærlig.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark