Hopp til innhold

Førerprøve-maraton i Tønsberg: 110 førerprøver på seks timer

Statens vegvesen var virkelig på alerten i Tønsberg lørdag. I løpet av seks hektiske timer ble 110 førerprøver unnagjort.

Sensorer i Statens vegvesen klare for førerprøver ved Tønsberg trafikkstasjon.

KLARE TIL DYST: 22 sensorer fra Statens vegvesen var i sving for å få unna 110 førerprøver ved Tønsberg trafikkstasjon lørdag.

Foto: Statens vegvesen

– Jeg tror aldri jeg har opplevd at vi har gjennomført så mange førerprøver på én dag, sier Vibeke Blikra.

Hun er kontorsjef i Statens vegvesen og leder for alle sensorene ved trafikkstasjonene i Tønsberg og Skien. Lørdag fikk hun god hjelp på jobben.

Vibeke Delesand Blikra og Petter Lyng

Kontorsjef Vibeke Blikra i Statens vegvesen.

Foto: Roald Marker / NRK

– Vi var totalt 22 sensorer i sving fra åtte om morgenen til rundt klokken 14. Syv av sensorene jobber til daglig i Tønsberg mens de øvrige var hentet inn fra andre trafikkstasjoner, sier Blikra.

Hun forteller om en strålende arbeidsdag på veien.

– Det gikk så bra. Planleggerne våre hadde gjort en kjempejobb i forkant. Det er ganske mye logistikk som må på plass når vi skal avvikle så mange førerprøver på én dag. Det må blant annet legges opp ulike kjøreruter når så mange skal ut på veien omtrent samtidig.

Blikra opplyser at det ble avholdt førerprøver både for klasse B (personbil), BE (bil og tilhenger) tungbil og motorsykkel.

Førerprøve på tungbil, Statens vegvesen, Tønsberg trafikkstasjon

Førerprøver for tungbil sto også på programmet.

Foto: Statens vegvesen

– Ekstra gøy var det at vi hadde en 16-åring som besto førerprøven for lett motorsykkel og fikk førerkortet på bursdagen sin.

Blikra hadde lørdag ikke oversikt over hvor mange av de totalt 110 kandidatene som besto førerprøven.