Hopp til innhold

- Vi er mot all terror

Hvorfor har to unge gutter fra Larviks muslimske miljø blitt ekstremister? Det spørsmålet er det flere som stiller seg etter at NRKs Brennpunkt fortalte historien om Hassan Dhuhulow tirsdag kveld.

Leder av Islamsk kulturforening i Larvik, Mohammed Zaidane

Mohammed Zaidane i Larvik kulturforening sier at foreningen understreker overfor ungdom at det som skjer av terrorhandlinger ikke har noe med religionen å gjøre.

Foto: Henrik Bøe / NRK

Lederen av Islamsk kulturforening i Larvik, Mohammed Zaidane, mener det er en tilfeldighet at Mohyeldeen Mohammad og Hassan Dhuhulow kommer fra akkurat Larvik. Han avviser at moskeen skulle ha noen form for skyld.

Dhuhulow brukte moskeen

Islamsk kulturforening i Larvik driver byens eneste moske. Det var dit Dhuhulow dro da han var plaget av ensomhet, men Zaidane sier at han bare har hørt om ham og ikke hatt noen kontakt med ham.

– Alle muslimer i Larvik er mot all terror, og det er nok bare tilfeldigheter at disse to guttene kommer fra det muslimske miljøet i Larvik.

– Viktig å lære å leve i fred

Zaidane sier at de som søker seg til moskeen i byen ikke er sterkt religiøse, men at de ber og leser i Koranen. Han forteller at moskeen har et tilbud til ungdom om å være med i ei samtalegruppe.

– Gruppa heter "Norsk ungdom", og der forteller vi unge mennesker om viktigheten av å leve i fred og at terrorhandlinger som skjer ute i verden ikke har noe med vår religion å gjøre.

I samtalegruppa legges det vekt på at muslimsk ungdom skal få klarhet i hva som er riktig og ikke riktig i lys av muslimsk tro og det Koranen forteller.