Hopp til innhold

- Var klar over at han drepte kona

De psykiatrisk sakkyndige mener den drapstiltalte Nøtterøy-mannen visste hva han gjorde, da han angrep kona med en hammer.

Nøtterøy-drapet

 

Nøtterøy-drapet
Foto: Rune Christoffer Holm / NRK

Den 44 år gamle Nøtterøy-mannen som er tiltalt for drapet på sin kone i november fjor, er strafferettslig tilregnelig og kan straffes for det, mener psykiaterne.

Det sa rettspsykiaterne Arne Thorvik og Agnar Aspaas i Tønsberg tingrett i dag. De sakkyndige er med andre ord overbeviste om at 44-åringen visste hva han gjorde, da han angrep kona med en hammer.

- Vi er så sikre som det går an å være, konkluderte rettspsykiaterne.

Rettspsykiaterne avsluttet med å fortelle at siden 44-åringen var tilregnelig, skyldes hukommelsestapet en bevisst fortrengning av hendelsen, eller så lyver 44-åringen. Uansett visste han altså hva han gjorde, ifølge de sakkyndige.

- Var stresset

 

Nøtterøy-drapet - Arild Holden - forsvarer
Foto: rune Christoffer Holm / NRK

Den tiltalte mannens forsvarer, advokat Arild Holden, mener imidlertid at rettsspsykiaterne ikke har gjort en grundig nok jobb. 

Han mener den tiltalte var så stresset og oppgitt over at kona ville forlate han, og at det førte den tiltalte inn i en bevisstløs tilstand.

Holden viser til at klienten i tidligere krisesituasjoner har falt i koma-liknende tilstander, og mener det godt kan ha skjedd i dette tilfellet også. Under sin utspørring av rettspsykiaterne forsøkte Holden å så tvil om konklusjonen deres - uten å lykkes. Det eneste han oppnådde var å irritere Aspaas.

- Med all respekt... Nå går vi i en sirkel, sa han.

Rettssaken avsluttes med aktors og forsvarers prosedyrer torsdag.