- Snoket i journalene

To tidligere pasienter har anmeldt et medisinsk senter for å ha snoket i journalene deres. Det skal ha skjedd etter at pasientforholdet ble avsluttet.

Journaler
Foto: Torje Bjellaas / NRK

Ekteparet avsluttet sitt pasientforhold til Volvat medisinske senter på Nøtterøy i vinter, og ønsket da å få ut sine journaler. Nå mener de at deres pasientjournaler er ulovlig misbrukt etter dette.

Nektet å utlevere

- Vi har ikke fått noen logisk forklaring på hvorfor våre journaler ikke er blitt overført til tross for at vi har gitt klar beskjed om at pasientforholdet med Volvat er avsluttet, sier tidligere pasient Stig Atle Mathisen.

Mathisens lege, Otto Ottesen, jobbet for Volvat, men en intern konflikt satte en stopper for samarbeidet. Nå hevder Mathisen at Volvat, ved daglig leder Frank Pedersen, i etterkant har nektet å utlevere journalene.

- Vi har blitt lovet at disse skal bli oversendt, men dette har ikke skjedd, sier Mathisen.

Anmeldelse

Mandag tok Mathisens kone kontakt med senteret. Da får hun beskjed om at journalene er skrevet ut for lenge siden, og at Frank Pedersen har dem på sitt kontor.

- Vi har jo avsluttet vårt forhold til senteret, så det er ingen grunn til at de skal gå inn på vår journal, forteller Mathisen.

Mandag valgte ekteparet å anmelde Volvat, men allerede dagen etter fikk Mathisen journalene.

- Da fikk vi bekreftet at de har vært inne i journalene. Jeg ringte til vedkommende som hadde vært inne, men hun vedkjente seg ingenting, sier han.

Daglig leder, Frank Pedersen, har ikke ønsket å gjøre seg kjent med anklagene, men hevder at Volvat har fulgt gjeldene regelverk.