Hopp til innhold

- Langemyhr-saken er ikke henlagt

Etterforskningslederen i Langemyhr-saken i Oslo politidistrikt kjenner ikke til at deler av siktelsen mot byggmesteren er henlagt.

Harald A. Langemyhr
Foto: Anne Charlotte Schjøll / SCANPIX

I dag tidlig sendte selskapet Byggmester Harald Langemyhr AS ut en pressemelding med opplysninger om at politiet hadde henlagt deler av saken som Arbeidstilsynet og UDI hadde anmeldt firmaet for.

Ifølge Langemyhr var det forhold som omhandlet brudd på utlendingsloven som nå skal være henlagt.

Opplysningene er derimot helt ukjent for både politiet og Arbeidstilsynet.

- Fortsatt under etterforskning

- Ingen av forholdene mot Langemyhr som er under etterforskning av Oslo politidistrikt er henlagt, sier politiadvokat og etterforskningsleder av Langemyhr-saken, Frank Grimstad Jensen.

Han tar et forbehold om at andre politidistrikter kan ha satt i gang sin egen etterforskning av byggmesteren som følge av anmeldelsene og den store omtalen fikk i media, men han er ikke kjent med noen slik sak.

Heller ikke Arbeidstilsynet er kjent med noen henleggelse. Avdelingsleder Pål Lund i tilsynet snakket lørdag med sine kolleger om saken. Ingen av dem var kjent med at deler av sakskomplekset mot byggmesterfirmaet var henlagt.

- Er lettet

Selskapet byggmester Harald Langemyhr AS ble i vår anmeldt av Utlendingsdirektoratet og Arbeidstilsynet for å ha gitt uriktige opplysninger om arbeidsforholdene for polske arbeidere.

Tidligere i dag uttalte Langemyhr at han var svært lettet over at deler av saken nå var henlagt, men at det fortsatt gjenstpd en anklage om overfakturering hos Omsorgsbygg i Oslo.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark