- Jeg er fortsatt skjelven

Jørn Liverød kan takke høyere makter for at ikke det gikk verre.

Flystyrt Sandefjord
Foto: Gjersøe. Peder / SCANPIX

To personer ble skadet etter at de styrtet med et småfly i Lahelle i Sandefjord torsdag kveld. En 32 år gammel mann fikk hode- og bruddskader og en annen ble kun lettere skadd i styrten.

Flyet ble slått i flere deler da det traff bakken og hele fronten ble knust.

- Jeg hørte bare et enormt brak. Jeg sprang oppover, og så bare en stor støvsky. Jeg skjønte med en gang at det var en flystyrt, sier Jørn Liverød til NRK.

SE VIDEO: - Flyet sneiet huset

LES: - Hadde englevakt

HØR: - JEG SÅ DET KOM OVER HUSET TIL NABOEN

LES: Fly krasjet i Vestfold

Innflyvningen til Sandefjord Lufthavn, Torp går rett over huset til Liverød. Flyet som styrtet var en hårsbredd fra å treffe huset hans.

- Ja vi står her nå og ser på enden av mønet og treet som flyet traff. Hvis vi legger godviljen til så snakker vi om en meter og fem centimeter. Så det var ganske nær, ja, sier han skjelven.

Har ikke fått sove

Liverød sier at opplevelsen var fryktelig skremmende.

- Jeg hadde tre barn oppe i andre etasje, og hadde flyet truffet huset kunne konsekvensene blitt dramatiske. Jeg er fortsatt veldig skjelven. Nattesøvnen har ikke vært helt på topp. Vi har også snakket mye med ungene i natt om det som skjedde.

- Hva har ungene sagt etter hendelsen?

- Det var veldig traumatisk for dem. De forsto at dette var alvorlig, for det kom flere ambulanser, brannvesen og politi. I tillegg var det veldig mye folk her. Dette gjorde voldsomt inntrykk på dem, sier han.

Motoren ikke i gang

Flyet som gikk i bakken rett ved Liverøds bolig, kom fra Tyskland, men har til vanlig tilhold på Jarlsberg flyplass i Tønsberg. Flyet var på vei tilbake dit. Underveis ba piloten om å få lande på Torp på grunn av motorproblemer. Det var på vei dit at flyet gikk i bakken rett ved boligområdet. Ifølge flere øyenvitne var ikke motoren på flyet i gang da det passerte lavt over boligene.

Det var to personer ombord i flyet. Ifølge sykehuset har begge sluppet unna ulykken med lettere skader. Flyhavarikommisjonen har arbeidet på stedet i hele dag for å finne årsaken til ulykken.