- Gutten endret adferd

Det kom torsdag fram under rettssaken der en 36 år gammel mann står tiltalt for å ha drept sin stesønn.

Gravsted
Foto: NRK / NRK

36 år gammel Sandefjord-mann er tiltalt for å ha drept sin åtte år gamle stesønn i Kodal i 2005.

Les: Stefar tiltalt etter dødsfall

Torsdag kom det frem at åtteåringen endret atferd etter at familien flyttet fra gården til besteforeldrene.

Gutten hadde ADHD og hans assistent sa i retten i dag at gutten ikke lenger ville tidlig hjem fra SFO eller ville fortelle om skader han hadde på kroppen etter flyttingen.

Oppdaget flere sår

I følge assistenten som forklarte seg i retten, var åtteåringen en livlig og glad gutt som ikke slo seg mer enn andre barn. Da han bodde på gården sammen med besteforeldrene fortalte han assistenten sin hvordan han hadde skadet seg dersom han hadde sår eller blåmerket på kroppen, men dette endret seg etter at gutten flyttet.

Assistenten oppdaget ved flere tilfeller sår på kroppen til gutten, men da hun spurte åtteåringen om dette, ønsket han ikke å snakke om det, eller sa at han ikke husket hvordan det hadde skjedd.

- Bedre uten gutten

En annen som forklarte seg i dag var morens venninne. Hun fortalte at guttens mor ble mindre sosial etter at hun traff sin nye mann.

I følge henne virket det som om ekteskapet fungerte bra, men stefaren skal ha sagt til hennes mann at de hadde hatt det bedre dersom gutten ikke hadde vært der.

Fikk skadene siste døgnet

Obduksjonen av gutten viste store blåmerker, skader på huden og knusingsskader i hodeskallen. I følge nevropatolog Kari Skullerud må det ha vært stor kraft som forårsaket bruddet i hodeskallen.

Skullerud mente hodeskadene ikke kunne ha vært påført ved at gutten falt i gulvet eller selv slo hodet i veggen. Den åtte år gamle gutten skal ha falt i akebakken på skolen, men på spørsmål fra forsvarer avviste hun at skadene kunne være mer enn et døgn gamle. I følge nevropatologen kunne skadene ha oppstått kvelden før eller morgenen han døde, men ikke tidligere enn et døgn før han døde.

Rettsaken mot stefaren avsluttes fredag.