- En dypt tragisk sak

En 25-åring ble knivstukket og drept av en 19-åring torsdag kveld.

Drap Sandefjord
Foto: Gjersøe. Peder / SCANPIX

En 19 år gammel mann er pågrepet og siktet for å ha stukket en 25 år gammel mann med kniv slik at han døde.

Hendelsen skjedde i Sandefjord sent torsdag kveld.

Offeret var den 25 år gamle Nurset Jusufi fra Sandefjord, som har vært norsk statsborger siden 1999.

Politiet holdt fredag en pressekonferanse om saken, og politistasjonssjef i Sandefjord, Brian Jacobsen, sier saken er tragisk.

- Dette er en alvorlig sak med tragisk resultat. Jeg har dyp medfølelse med offerets familie og venner, men også med den siktedes pårørende, sier han.

LES: 19-åring siktet for knivdrap

HØR: Politistasjonssjef Brian Jacobsen om drapet

SE VIDEO: 19-åringen fremstilt for varetekt

I følge vitner skal avdøde ha blitt stukket i halsen. 19-åringen er foreløpig siktet for legembeskadigelse med døden til følge, men siktelsen kan bli utvidet.

19-åringen godtar varetektsfengsling for fire uker uker med brev og besøksforbud. Han vil forklare seg for politiet lørdag, når hans forsvarer kommer hjem fra utlandet.

SE VIDEO: 19-åring siktet for knivdrap

Pressekonferanse Sandefjord

Politiet holdt pressekonferanse i forbindelse med drapssaken fredag.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

- Noe rart må ha skjedd

Ifølge vitner skal 25-åringen ha blitt stukket med kniv i halsen, da bilen han satt i ble stanset av den siktede 19-åringen i Vardenlia i 22-tiden.

- Rundt klokken 22.37 ringte siktede selv til politiet, og fortalte hvor han var. Han sa også at han hadde brukt en kniv, men at han hadde kastet den fra seg, sier Brian Jacobsen.

Han ble raskt pågrepet av politiet. En politihund fikk søkt opp kniven, etter at siktede hadde vist politiet området han hadde kastet den fra seg i.

Nguyen Hueminh har kjent avdøde gjennom flere år, og sier til NRK at han var en rolig person.

- Han var veldig rolig, og ikke oppe i noen problemer. Jeg skjønner ikke hvordan dette kan ha skjedd. Det må jo ha vært noe utrolig rart som har skjedd på veldig kort tid, sier han.

Spekulasjoner om gjengoppgjør

- Den foreløpige siktelsen mot den pågrepne 19-åringen lyder på legemsbeskadigelse med døden til følge, men den kan bli endret til forsettlig drap, sier politiadvokat Trond Templen Grave.

Den siktede er ikke avhørt enda, og politiet sier at de vil vurdere hva de gjør utover ettermiddagen.

Flere journalister har spekulert i om dette kan ha vært et gjengoppgjør, men det vil ikke politiet kommentere.

- Da blir det bare å spekulere, og det vil vi ikke gjøre nå, sier Jacobsen.

Drap Sandefjord
Foto: Petter Melsom / NRK

Avslag på søknad

Politiet skriver i en pressemelding at de i løpet av fredagen vil foreta en rekke vitneavhør og vil av den grunn ikke gå nærmere inn på hendelsen eller foranledningen til knivstikkingen.

Politiet vil likevel avvise at udåden skjedde inne på en buss, slik enkelte medier har spekulert i.

Siktede er tidligere domfelt for vold, og møtte for kort tid siden i Sandefjord Tingrett tiltalt for vold og ran. Dom i denne saken, som ble forkynt tidligere i denne uke, er ennå ikke rettskraftig.

19-åringen er borger av tidligere Serbia – Montenegro, og ikke norsk borger slik det tidligere er blitt opplyst om. Han fikk i 2007 avslag på sin søknad om norsk statsborgerskap på grunn av vandel. Han har imidlertid ordinær bosetningstillatelse i Norge.