- De skal få juling

De er så lei av tyverier at de danner borgevern for å ta seg av tyvene selv.

Bensinpumpe

Illustrasjonsfoto.

Foto: Falch, Knut / SCANPIX

En gjeng i Lunde i Telemark har dannet borgevern for å få slutt på tyverier av diesel og bildeler.

Paul Romnes sier politiet ikke strekker til, og at flere personer har organisert seg med blant annet hunder for å ta tyvene.

Vil gi juling

Natt til søndag ble fire personer oppdaget mens de forsøkte å stjele diesel fra en bil i nærheten av Tegleverket i Lunde. Tyvene slapp unna, men Romnes sier de ville fått juling hvis de hadde fått tak i dem.

- Vi har engasjert bikkje. Hvis vi får tak i dem tror jeg de får seg en skikkelig omgang juling, sier han.

- Mangler politi

Det tok halvannet time før politiet dukket opp natt til søndag. Dette mener Romnes er et problem.

- Det nærmeste politiet var på Notodden og i Skien. Det finnes jo ikke politi å få tak i her i Midt-Telemark på natten, sier Romnes.

Romnes forteller at dette har pågått i to måneder. Siste måneden er det blitt stjålet for rundt 13 000 kroner. Det er diesel og utstyr til biler tyvene får med seg.

- Det har vært så mye plager med dette her. Vi må bare gjøre noe, for dette nytter ikke lenger. Neste gang sperrer vi veiene her, sier Romnes.

- Uakseptabelt

Politiet godtar ikke borgervernet i Lunde.

- I Lunde har det vært en god dialog mellom lensmannskontoret og de som driver næring der oppe i forhold til å være oppmerksomme og passe på hverandres verdier. Men derfra til å snakke om juling og hunder er selvfølgelig helt uakseptabelt, sier politimester i Telemark, Anne Rygh Pedersen.