NRK Meny
Normal

Wisting løser sitt tiende mysterium

Forfatter Jørn Lier Horst feirer bok nummer ti. Han lover at det ikke blir den siste om politietterforsker William Wisting.

Jørn Lier Horst.
Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

I dag ble den tiende boken om William Wisting lansert. Jørn Lier Horsts politietterforsker står overfor et nytt mysterium i boken Blindgang, og så langt har det kommet gode anmeldelser.

– Jeg ventet på VGs mening en hel dag, der ble det en firer. I Dagbladet ble det en femmer, så det er jeg veldig fornøyd med, sier Jørn Lier Horst.

Jørn Lier Horst

Jørn Liers Horsts tiende bok har så langt fått god kritikk.

Foto: Thomas Espevik

Bok nummer ti

– Bok nummer ti blir jo som et slags jubileum, så i dag var det kake og spretting av champagne på forlagshuset, sier han.

Det er hans første bok som fulltidsforfatter etter at han sluttet i politiet for halvannet år siden, men Horst tror ikke skrivingen har blitt annerledes av den grunn.

– Jeg innbiller meg at det ikke har det, samtidig står jeg kanskje friere. Jeg har aldri følt meg bundet av å jobbe parallelt, men det er likevel litt interessant å ha et ekstra blikk utenfra, og kanskje er det mer tydelig i denne boken, sier Horst og legger til:

– Samtidig er det en historie fra innsiden, og det er det samme politiarbeidet og realismen rundt som ligger i bunn.

Utvikler seg

Forfatteren forteller at han og William Wisting har forandret seg gjennom årene.

– Jeg ser at vi har utviklet oss i samme retning. Vi har blitt litt desillusjonerte begge to med tanke på hvordan samfunnet har endret seg og hvordan kriminaliteten har blitt grovere og mer alvorlig, forklarer han.

Twitter-intervju med Jørn Lier Horst

Samfunnet generelt har blitt kaldere, mener forfatter Jørn Lier Horst.

Foto: Thomas Espevik

Han sier han opplever at samfunnet generelt har blitt kaldere og at folk er mest opptatt av seg selv.

– Det merker politiet også. Tidligere fikk man gjerne flere tips, men nå velger folk å ikke blande seg inn. Og det er synd.

At Wisting skal slutte å løse mysterier er det ennå ikke snakk om.

– Jeg vet at den tiende boka heller ikke blir den siste saken for William Wisting, sier forfatteren.