NRK Meny
Normal

Vikings vraket utlendingene

Tønsberg Vikings droppet å bruke de fire spillerne som ikke har arbeidstillatelse. Likevel sikret de eliteseriespill også neste år.

Tønsberg Vikings.

Arkivbilde fra Ishallen i Tønsberg.

Foto: Rune Jensen / NRK

NRK.no har tidligere avslørt at både Rosenborg og Tønsberg har brukt spillere uten arbeidstillatelse.

Spillerne var tidligere i uka også i møte med UDI for å få løst saken.

Da Tønsberg Vikings møtte Manglerud/Star i Tønsberg ishall i kveld, satt spillerne på tribunen.

– Etter en del kommunikasjon med forbundet om mulig konsekvenser ved å la de spille, valgte vi å ikke la de spille, sier daglig leder i Tønsberg Vikings Roar Berg.

Berg er usikker på hva slags straff det kunne gitt ved å la de spille, men i verste fall kunne klubben mistet lisensen for spill i eliteserien neste år.

Sikret plassen i eliteserien

4–1 seieren i dag mot Manglerud/Star gjorde at Tønsberg sikret plassen i eliteserien.

– Det er vanvittig deilig, særlig etter denne uken vi nå har lagt bak oss. De fire spillerne ble nettopp hentet inn på grunn av denne type kamper, og det å vinne uten dem er utrolig bra levert av gutta på isen. De skjønte alvoret. sier Berg.

Tønsberg Vikings ledet 2–1 i 3. periode da laget fikk utvisning. Manglerud/Star tok ut målvakten og jaget utlikningsmål, men Tønsberg satte heller to pucker i åpent mål, forteller Berg.

Mye gikk galt

Laget har kun en kamp igjen av sesongen, som Berg oppsummerer slik:

– Det virker som om Murphy (ref. Murphys lov jour. anm.) bor i Tønsberg Ishall. Det som kan gå galt gikk galt, sier Berg.

Roar Berg

Daglig leder i Tønsberg Vikings, Roar Berg.

Foto: NRK

Han sikter til økonomiske problemer, trenerskifte og den siste ukes negative fokus på klubben.

– Vi har likevel nådd målet om å bli i eliteserien. Jeg føler meg trygg på at vi får lisens også neste år. Vi har nå fått økonomien på plass. Murphy flytta i dag ut av ishallen mellom første og andre periode, ler Berg.

Kommer spillerne uten arbeidstillatelse til å spille i Vikings neste år?

Det er ikke avgjort ennå. Vi skal få de gjennom hos UDI i morgen, slik at vi får brukt de i årets siste kamp mot Stjernen.