NRK Meny
Normal

Knuste en ølflaske i hodet på kameraten

Tiltalte ble hissig da de andre ikke ville diskutere religiøse spørsmål.

Larvik tingrett

Hendelsen skjedde for over fire år siden, men saken ble ikke behandlet i Larvik tingrett før i år.

Foto: Rune Jensen

En 51 år gammel mann er i Larvik tingrett dømt til 60 dagers betinget fengsel for å ha kastet en ølflaske i hodet på en annen mann.

Episoden skjedde da den fornærmede ikke ville diskutere religion med 51-åringen.

Ifølge dommen var tiltalte og flere kompiser samlet for å drikke og hygge seg hos en av mennene i februar 2010. Det drakk mye alkohol og ble beruset. Tiltalte førte etter hvert samtalen inn på religiøse spørsmål, men kameratene var ikke interessert i å diskutere slike temaer og ba ham stoppe.

Da ble tiltalte så sint at han tok en ølflaske og knuste den i hodet på den ene kameraten, som fikk et fire centimeters langt kutt i hodet og måtte sy.

«Handlingen innebar en stor risiko for mer alvorlige legemsskader, og det fremstår som tilfeldig at handlingen ikke fikk mer alvorlige følger», heter det i dommen.

Les også:

Møtte ikke i retten

Det var vinteren 2010 at hendelsen fant sted i en bolig i Lardal. Saken var oppe for retten i april i år.

Tiltalte møtte ikke opp og fikk dermed ikke fortalt sin versjon av saken. Hans forsvarer ba om frifinnelse, subsidiært anses på mildeste måte. Mens aktor ba om 60 dagers betinget fengsel med en prøvetid på to år. Også retten mente at det var en passende straff.

I formildende retning la retten vekt på at det tok lang tid før saken kom opp for retten – det er over fire år siden hendelsen fant sted.

51-åringen er tidligere dømt seks ganger, blant annet for vold. Det mest alvorlige er en drapsdom fra flere år tilbake.