Ville finansiere husleia med narkotika

Dømt for bruk og oppbevaring av narkotika, tyveri, kjøring uten førerkort og i ruspåvirket tilstand.

Norges lover tingrett

DØMT: Mannen er blant annet dømt for oppbevaring av 1,6 kilo amfetamin (illustrasjonsbilde).

Foto: Philip Hofgaard / NRK

Mannen, som er i 40-åra, er i Drammen tingrett dømt til to og et halvt års fengsel. Ifølge dommen skjedde flere av lovbruddene etter at han flyttet til Tønsberg i 2015.

I juni i fjor beslagla politiet mer enn 950 gram amfetamin da de ransaket mannens leilighet. I retten forklarte han at han gikk til innkjøp av til sammen to kilo, som skulle selges fordi han trengte penger til husleie og depositum.

Hadde ikke førerkort

I desember i fjor ble mannen to ganger stoppet av politiet da han kjørte bil, da han var påvirket av narkotika og ikke hadde gyldig førerkort.

Ved ett av tilfellene hadde mannen flere narkotiske stoffer i blodet, som til sammen tilsvarer en alkoholpromille på 1,2, da han kjørte av veien på Nøtterøy.

Mange lovbrudd

Mannen dømmes blant annet for oppbevaring og salg av narkotika, fire tilfeller av ruskjøring, et grovt tyveri, bæring av kniv på offentlig sted og for å ha oppgitt falskt navn til politiet.

Ifølge retten er oppbevaring av rundt 1,6 kilo amfetamin, og salg av rundt én kilo av dette stoffet, de mest alvorlige forholdene.

Fengselsstraffen på to og et halvt år er i tråd med aktors påstand. Retten har i formildende retning lagt vekt på at mannen tilsto da saken ble behandlet, og at etterforskningen har tatt lang tid.

90 dager av straffen gjøres betinget, med en prøvetid på fem år. Ifølge dommen er dette for å gi mannen ekstra motivasjon for å holde seg unna rus i fremtiden.