Ville du ammet andres barn?

For en måned siden skrev hun et blogginnlegg som skapte stor debatt i hele landet. Vilde Røsok Bojang stilte rett og slett spørsmålet: Ville du latt en annen amme barnet ditt?

Vilde Røsok Bojang

Vilde Røsok Bojang har skapt debatt med sitt blogginnlegg om amming. Her er hun med datteren sin.

Foto: Privat

– Jeg skrev jo innlegget for å skape en debatt. Jeg var forberedt på at mange ville snakke om det, men at det skulle treffe så mange var jeg ikke forberedt på, sier Vilde Røsok Bojang.

Mange tilbakemeldinger

«Jeg hadde følt det var ekkelt å amme et annet barn enn mitt eget. Og er egentlig veldig usikker på om jeg hadde syntes det var greit om andre ammet mine barn.»

Kommentar på bloggen

Blogginnlegget hennes har gått landet rundt. Innlegget er delt over 450 ganger på nettstedet Facebook og hun har fått over 260 kommentarer på bloggen. Mange tilbakemeldinger har vært positive, men noen har også vært stikk motsatt. Hun har blitt kalt både pedofil og pervers.

– Det viser at dette tema er tabu. Når jeg får de reaksjonene forstår jeg at de damene som praktiserer dette ikke snakker så høyt om det.

Selv har hun aldri ammet andres barn, eller latt andre amme hennes datter, men kunne godt gjort det om hun får flere barn.

(Saken fortsetter under bildet.)

Vilde Røsok Bojang

Vilde Røsok Bojang sier hun skrev blogginnlegget for å starte en debatt. Innlegget har blitt delt over 450 ganger på Facebook.

Foto: Privat

Vil endre holdninger

Tema har skapt stor debatt i hele landet de siste ukene. Vilde Røsok Bojang tror det er fordi at kvinners bryst er så seksualisert i dagens samfunn.

– Det er undertøysreklamer overalt og vi ser toppløse damer i bladhyllene, så vi er nok litt ukomfortable med å dele vår egen kropp, sier Bojang.

Mannen hennes er fra Gambia, hvor det å amme andres barn er mer vanlig. Han synes det er fascinerende at dette har skapt så stor debatt i Norge, ettersom han ser på amming som hverdagslig. Vilde Røsok Bojang sier norske kvinner er mindre i kontakt med barna sine enn i samfunn hvor amming er mer vanlig.

Nå håper hun blogginnlegget hennes nå vil endre vaner og holdninger.