NRK Meny
Normal

Vil skape et miljøvennlig Vestfold

Fylkesrådmannen oppfordrer innbyggerne til å la bilen stå og heller ta sykkelen. Han håper flere kan lære seg å bli mer miljøvennlige og bidra til å lage et grønnere samfunn.

Syklar i Misjonsveien

Fylkesrådmannen oppfordrer alle innbyggerne i Vestfold til å bli mer miljøvennlige, for eksempel kan bilen byttes ut med sykkel.

Foto: Erik Waage / NRK

Torsdag arrangerer Veriskapning Vestfold en konferanse for offentlige etater, næringslivet, høgskolen, NHO og LO i Vestfold. Spørsmålet de håper å finne svar på er «Hvordan kan Vestfold bli mer miljøvennlig?».

Les også:

Vil endre holdninger

Bakgrunnen for konferansen er blant annet EU's bindende vedtak om å redusere klimagassutslipp med 40 prosent innen 2030.

Egil Johansen

MILJØBEVISST: Fylkesrådmann Egil Johansen er glad for at bedrifter, det offentlige og privatpersoner tar miljøet på alvor.

Foto: Linn Løkken / NRK

– Det er et ambisiøst mål, men her skal ikke Norge være noe dårligere selv om vi står ovenfor mange utfordringer og dilemmaer, mener fylkesrådmann i Vestfold, Egil Johansen.

Likevel er han optimistisk med tanke på hvordan det offentlige sammen med næringslivet og privatpersoner kan gjøre Vestfold mer miljøvennlig.

– Det er mange grep vi kan ta, sykle istedenfor å kjøre bil, ta toget og varme opp boligene våre på en måte som miljøet ikke tar altfor mye skade av, sier Johansen.

Grønt samfunn

Målet med konferansen som arrangeres over to dager er at deltakerne skal kunne lære av hverandre slik at alle kan legge til rette for miljøvern.

– Vi som jobber i det offentlige skal legge til rette for god verdiskaping. Håpet er at vi får innspill fra bedrifter slik at vi kan få vite mer om hvordan det offentlige kan bidra for å skape et grønnere samfunn, forklarer fylkesrådmannen.

Han legger til at det er den offentlige sektoren som har ansvaret for å hjelpe innbyggerne til å leve mer miljøvennlig.

– Nylig ble det vedtatt en arealplan i fylkestinget som legger opp til at vi kan bo litt tettere, slik at vi kan la bilen stå når vi for eksempel skal på kino eller i butikken, forteller Johansen.

I tillegg satser de på å bygge alle fremtidige offentlige bygg mer energieffektive.