Normal

Vil saksøke sykehus og skole etter barnedødsfall

Faren til den åtte år gamle gutten som ble funnet død i sitt hjem i Kodal, vurderer å gå til sivilt søksmål både mot Andebu kommune og Sykehuset Vestfold.

Gravsted
Foto: NRK / NRK

Det opplyser farens bistandsadvokat, Anders Folkman til P4. Både sykehus og skole har fått kritikk for ikke å gripe inn og varsle barnevernet.

Den åtte år gamle gutten døde hjemme i senga si med omfattende skader i februar 2005.

Les mer: Stefar tiltalt etter dødsfall

- Må ansvarliggjøres

Folkmann sier biologisk far vil ansvarliggjøre etatene og hindre at noe slikt skjer igjen.

- Det er enkeltindivider som tar vurderinger som medfører katastrofer for et barn. Det er klart vi ønsker at arbeidsgiveren til disse blir klar over at dette ikke går an. Når man får så klare tegn som i denne saken så skal det understrekes at dette kan man ikke gjøre om igjen. Å reise et sivilt søksmål kan gi en kompensasjon som gir en smekk over fingeren til arbeidsgiver og enkeltpersonene, sier han til NRK.

Folkman understreker at pengene vil gå til en veledig organisasjon.

Derfor vil de trekke inn de som hadde ansvaret da gutten ble innlagt på sykehus med store skader. Han kom mørbanket på skolen og ville ikke hjem fra SFO.

- Gevinsten ligger i at en får plassert ansvaret, slik at de som foretar den typen grove feilvurderinger, ikke gjør det om igjen. Hvis en kan skjule seg bak en organisasjon, tror ikke vi det virker på samme måte, sier han til P4.

Guttens stefar er dømt til seks års fengsel for å ha påført
gutten skadene, men har anket saken.

Les også: Krever sju års fengsel