NRK Meny
Normal

Sier nei til boliger på stadion

Sandefjord kommune vil ikke ha boliger i forbindelse med Sandefjord stadion. Høyre varsler politisk kamp for å godkjenne planene.

Sandefjord stadion

Eierne av Sandefjord stadion ønsker å bygge ut kortsidene med boliger og butikklokaler, men rådmannen i Sandefjord sier nei.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

– Jeg tror flere ble overrasket da vi leste rådmannens innstilling, sier Tor Steinar Mathiassen i Høyre.

Dette er ikke noe unikt i Sandefjord.

Tor Steinar Mathiassen (H)

Han viser til at boliger og næringsareal er en vanlig måte å finansiere stadionanlegg på, samt at det har ligget i kortene hele veien at også kortsidene skal bygges ut.

Det er selskapet Pindsle Stadion AS søker om å få bygge ut kortsidene med boliger og butikklokaler.

– Dette er ikke noe unikt i Sandefjord. Det er en vanlig måte å gjøre det på på flere fotballstadioner. Her er det også landbruksområde like ved, det er skole og alt som hører til et nærmiljø som ligger til rette for dette, sier Mathiassen. Han leder plan- og utbyggingsutvalget i Sandefjord, som får saken til behandling i dag.

– Vil stille betingelser

Rådmannen peker i sin innstilling på at området ikke er egnet som boligområde. Han trekker frem utfordringer knyttet til trafikken, og gode utearealer for barn og unge. Mathiassen mener derimot at det lett lar seg løse.

– Vi tror det blir helt uproblematisk å finne løsninger. Vi kommer til å stille litt betingelser i den sammenheng, slik at det også blir tilfredsstillende, sier han.

– Hvilke betingelser tenker du på?

– Det er noe med trafikksikringen, slik at barna som leker i nærheten av trafikken, blir tatt hånd om slik at de ikke utsettes for mer risiko enn det som er nødvendig.

Mathiassen både håper og tror at politikerne vil si nei til rådmannens innstilling, og si ja til utbyggingsplanene.

– For dårlig

Arbeiderpartiet skal ha gruppemøte like før utvalgsmøte, men mye tyder på at Ap går sammen med SV og sier nei til utbyggingsplanene.

SVs Arne Larsen deler rådmannens skepsis med tanke på trafikk og lekeareal.

– Nærarealene i tilknytning til boligene er for dårlige, sier han.