NRK Meny
Normal

Vil ikke flytte fra Andebu til Hollywood

Filmindustriens hovedstad vil gjerne ha tak i 32-åringens ideér, men Alf Martin Løvvold vil ikke flytte dit. Han jobber med store filmprosjekter hjemme i kjelleren i indre Vestfold.

Alf Martin Løvvold

Løvvold viser litt av arbeidet sitt med Bølgen.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

I norsk filmindustri er han allerede et kjent navn fra spesialeffektselskapet Gimpville. Men det han har laget alene hjemme i Andebu har fått opp øynene i Hollywood. Han håper det resulterer i en kinofilm i 2018.

– Det er en fiktiv spillefilmtrailer. Jeg prøvde å lage satiré på amerikanske filmtrailere. Jeg gjorde det for å lære nye ting, og for å pushe teknologien.

Skyper med Hollywood

Dawn of the Planet of the Zombies and The Giant Killer Plants on some Serious Acid, er nesten sett av fire millioner på internett.

Den handler om militære kjøretøy, helikopter, action, skyting, soldater og zombier. Alt er pakket sammen i en så realistisk form at telefonene fra Hollywood har strømmet på.

Dawn of the planet of the zombies and the giant killer plants on some serious acid, lager av Alf Martin Løvvold

Dawn of the Planet of the Zombies and The Giant Killer Plants on some Serious Acid vekket interesse i Hollywood.

– Jeg har masse interesse derfra og har hatt mange møter med agencies og bransjefolk. Det er veldig sært å sitte i en liten kjeller og Skype med de store amerikanerne.

Kjent navn i Norge

Selskapet Gimpville, som han var med å danne, har 17 ansatte. Kollegaene sitter på kontor i Oslo, mens han selv definerer sitt arbeidssted som "her uti skauen".

De gjør mye av spesialeffektene på norske filmer. Personer som Harald Zwart, Espen Sandberg og Joachim Rønning er derfor godt kjent med 32-åringen fra Andebu. I filmer som Hodejegerne, Trolljegeren, Max Manus, Kon- Tiki, Bølgen og Børning er Løvvold en av dem som får deg til å holde deg ekstra godt fast i kinostolen.

Alf Martin Løvvold

32-åringen er en attraktiv mann. I forrige uke holdt han foredrag for Sandefjord Næringsforening.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

Han merker stor forskjell på norsk bransjekultur, og den på andre siden av Atlanterhavet.

Marit Sagen Gogstad

Daglig leder i næringsforeningen, Marit Sagen Gogstad, synes det var gøy å se filmen, og er overrasket over at den er laget i Andebu.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

– Det er veldig gøy, men også litt skummelt. I Norge er vi som regel litt forsiktige, amerikanerne har en annen kultur. Med en gang noe er bra, så er det "amazing" og "fantastic", og veldig stort. Det er en kulturkrasj, men man blir vant til det. Man må hive seg inn i dialogen.

Selv om traileren ikke er på mer enn to minutter og 58 sekunder, er altså håpet at det blir en fullstendig film.

– Jeg skriver manus og utvikler sammen med managere og et team. Det er veldig spennende.

Blir du verdenskjent?

Alf Martin Løvvold

Alf Martin Løvvold tror han blir hjemme i Andebu.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

– Det var et skummelt spørsmål. Det er kult å bli kjent for å lage kule ting. Jeg håper jeg blir kjent for det og ikke noe annet.

– Er drømmen å flytte fra kjelleren i Andebu og til Hollywood?

– Nei jeg tror ikke jeg kommer til å flytte, jeg har familien her. Men jeg har en stor drøm om å lage film i Hollywood.

Klikk her for å se mer av det Alf Martin Løvvold har laget.