Vil ha unge folk til Mågerø

Når Forsvaret flytter ut fra leiren på Mågerø, frigjøres det et attraktivt område i denne delen av Tjøme kommune. Velforeningen vil ha boliger for unge mennesker.

Vernepliktige ved Mågerø

Dette området kan gi plass til boliger for unge mennesker når Forsvaret flytter ut, mener Mågerø Vel.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

Mågerø Vel foreslår å avsette 16 boliger til unge mennesker, og foreningen mener at de fortrinnsvis bør komme fra Tjøme. Det skriver foreningen i en uttalelse til plan for områderegulering av Forsvarets eiendom.

9. juni 2016 hadde 130. Luftving siste oppstilling på kontroll- og varslingsstasjonen på Mågerø. , og når den siste soldaten har marsjert ut av porten åpnes det for annen bruk av det attraktive området. Den nylig avgåtte lederen i velforeningen, Bente Marthiniussen, sier de var redd for at Forsvaret kunne tenke seg å selge området til hyttetomter.

– Og er det noe vi ikke ønsker mer av på Mågerø, så er det nettopp hytter.

Skjev aldersfordeling

Da Forsvaret bygget boligene på 60-tallet, var hele Mågerølia full av unge folk med små barn, forteller Marthiniussen Men i løpet av de siste årene har stasjonen trappet ned, og den skjeve aldersfordelingen er i dag svært merkbar, sier hun.

– Dette er et flott sted å vokse opp for barn, og derfor bør det bygges boliger for unge folk som skal etablere seg for første gang.

Avgjørelse i august

Ordfører Bente Kleppe Bjerke sier at velforeninger, interessegrupper og personer har vært invitert til å komme med uttalelse på planprogrammet siden juni, og at de har tatt imot alle innspill med glede.

– Jeg har ikke lest hele forslaget til Mågerø Vel, men alle gode og viktige innspill tar vi absolutt med oss.

I første omgang kommer forslagene til ei arbeidsgruppe, og Kleppe Bjerke sier at det trolig blir politisk behandling av saken i løpet av august.