NRK Meny
Normal

Vil ha tryggere vei

Ordfører Thorvald Hillestad ber Statens vegvesen gjøre Bispeveien i Re kommune tryggere etter at veien har blitt omkjøringsvei for E18.

Thorvald Hillestad

Ordfører Thorvald Hillestad i Re kommune mener det er viktig å bedre sikkerheten for fotgjengere som krysser Bispeveien i kommunen hans.

Foto: Hege Therese Holtung / NRK

Ifølge Thorvald Hillestad har trafikken på Bispeveien i Re blitt doblet etter at veien ble omkjøringsvei for E18. Trafikken ledes her etter at E18 ble stengt forbi Skjeggestadbrua i Holmestrand i begynnelsen av februar. Hillestad sier 12500 biler kjører på Bispeveien i døgnet.

Gatelys for å se fotgjengere

Det er satt opp skilt som varsler at politiet har økte kontroller på denne veien nå. Dessuten får flere elever langs denne veien nå maxitaxi til skolen. Men ordføreren vil ha flere tiltak.

– Det viktigste er det vi kan gjøre på kort sikt. Vi må få bedret belysningen ved gangfeltene våre på Revetal slik at det blir tryggere for folk å krysse veien. På Revetal bør det for øvrig etableres et tredje gangfelt over veien, sier han.

Må kreve sykkel- og gangstier

I krysset ved Skjeggestadåsen vil han også ha mer gatelys. Og så vil han ha flere busslommer.

– Vi har en samferdselsminister som har vært på besøk. Han har sagt at det kan være aktuelt med mer penger til Vestfold til trafikksikkerhet. Da synes jeg absolutt at ikke vi bør stå med lua i hånda, sier Hillestad.

Derfor mener han at det også bør lages gang- og sykkelstier ved Bispeveien på strekningen Linnestad- Freste og fra Bakke mølle- Svinevoll, siden Bispeveien viser seg å bli omkjøringsvei når det er problemer på E18.

– Når Vegdirektoratet på toppen av det hele har gitt modulvogntog på 50–60 tonn tillatelse til å kjøre på Bispeveien i denne vanskelige tida, er det på tide å få gjort noe, sier han.

Vurderer ønskelista

Direktør Tore Kaurin for veg- og transportavdelingen i region sør i Statens

Tore Kaurin

Tore Kaurin i Statens vegvesen sier de er positive til sette inn tiltak for å redusere risikoen for dem som bor langs Bispeveien.

Foto: Hege Therese Holtung / NRK

vegvesen sier han denne uka vil kontakte ordførerne i Re og Holmestrand for å se på trafikksikkerhetstiltak.

– Vi må se på ønsker som er raske å gjennomføre, som økt belysning ved gangfelt. Gang- og sykkelveg er langsiktige tiltak jeg tror er vanskelig å få til i denne perioden, sier Kaurin.