Samler inn penger til nytt orgel i Y-kirken

Innen 2015 har orgelkomiteen i Holmestrand som mål å ha samlet inn 5 millioner til nytt orgel i Y-kirken.

Kathrine Kleveland

Kathrine Kleveland er opptatt av å støtte opp om frivillighetsarbeid i kommunen sin.

Foto: Hege Therese Holtung / NRK

Y-kirken i Holmestrand, som er en av fem i sitt slag i Norge, restaureres i disse dager. Dette er en kulturkirke, og den er bygget i en Y-form, derav navnet.

I forbindelse med restaureringen har frivillige i kommunen opprettet en egen orgelkomité for å sørge for at kirken får et ordentlig nytt og flott orgel.

I spissen for komiteen står Hanna Therese Berg, og også Kathrine Kleveland er engasjert.

– Jeg er opptatt av å støtte opp om frivillighetsarbeid i kommunen min, og har derfor blitt med orgelkomitémedlem, sier Kleveland med et smil om munnen.

Fått inn nesten én million

Komiteen har altså som mål å skaffe fem millioner kroner innen 2015, og komiteen har derfor fått navnet «Komiteen for orgel 2015».

De har allerede fått inn nærmere én million kroner, og en person står for 500 000 kroner alene. Det er Erling Lorentzen, som var gift med prinsesse Ragnhild.

– Foreldrene hans ligger gravlagt ved Holmestrand kirke, og han så derfor glede i å kunne bidra til et nytt orgel i Holmestrand, forteller Kleveland.

Men selv om komiteen allerede har fått inn nesten én million er det fremdeles lang vei til fem millioner kroner. For å skaffe resten av pengene selger de blant annet kort hvor det står «Jeg er orgelmedeier», og nå skal de også selge julekort under julemarkedet i Holmestrand.

I tillegg arrangeres det både konserter og andre ulike arrangementer. I kveld skulle egentlig søstrene Hemsing holde gratiskonsert i Botne Kirke, men måtte dessverre avlyse på grunn av alvorlig sykdom i familien.

– Det har vi full forståelse for, men vi synes selvfølgelig at det var litt trist, sier Kleveland.

Hun legger til at de har mange planer fremover, og at det kommer til å bli mange nye konserter.