NRK Meny
Normal

Vil ha mer trafikk i tunnelen

Nå vil politikerne har mer trafikk i denne tunnelen.

Øvelse i tunnel
Foto: Jan Gulliksen / NRK

Politikerne i hovedutvalget for teknikk og miljø har nå sendt brev til Statens vegvesen der de ber om at det vurderes ny skilting i Frodeåstunnelen, blant annet en alternativ rute til Nøtterøy og Tjøme.

Se video: Dårlig skilting

Ved innkjøringen til Tønsberg ved Kjelle er det skiltet inn i Frodeåstunnelen for alle som skal til sentrum øst eller Åsgårdstrand. Dette mener leder av hovedutvalget for teknikk og miljø, Svein Konrad Rui kan forvirre mange som ikke er kjent.

- Det er mange som skal til Tolvsrød, Ringshaug, eller Vallø og som kanskje ikke er så lokalkjent at de vet at det er tunnelen som da er riktig, sier Rui. Han ønsker en annen skilthenvisning.

Avkjøring Kjelle
Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Godt alternativ

Men, utvalget ønsker også at vegvesenet vurderer skilting som viser at tunnelen kan brukes som alternativ rute gjennom byen for å komme til Nøtterøy og Tjøme. Trafikken gjennom byen, spesielt i Nedre Langgate er ofte svært tett og saktegående. Av miljøhensyn mener utvalget at det kan være en god løsning å kjøre gjennom tunnelen til Kilen og så velge Ringveien mot det såkalte Mammutkrysset ved Kanalbroen.

- I perioder med mye trafikk kan dette være et godt alternativ, ikke minst av miljøhensyn, sier Rui.

Rui legger også til grunn at vegvesenet har planer om å utvide veien fra Måkeveien, ved innkjøringen til Stensarmen, og mot Mammutkrysset.

- Når det er gjort, blir det mer framkommelig, men vi kommer nok ikke utenom de store utfordringene vi har med Mammutkrysset, sier Rui.

Statens vegvesen skal nå vurdere henvendelsen fra politikerne i Tønsberg.