Vil ha flere barn på søndagsskolen

Flere barn på søndagsskole er mottoet for fremtiden når 125-årsjubileet til Søndagsskolen Norge markeres denne helgen.

søndagsskoleundervisning

Søndagsskolen ønsker å være en del av den kristne trosopplæringen (Illustrasjonsbilde)

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

Søndagsskolen Norge sitt 125 års jubileum feires over hele landet i 2014 og denne helgen er det stor aktivitet i Sandefjord. Da arrangeres det "Barnas kirketorg", og "Kirken på hjul" er med.

Hengerkapellet.

– Vi ønsker å synliggjøre det tilbudet søndagsskolen har. Derfor har vi også med oss 'kirken på hjul', sier Nærland.

Foto: Ingjerd Breian Hedberg/Privat

– Da samles alle klubber og menigheter på torget i Sandefjord til aktiviteter for hele familien. Det er 20 gang det er "Barnas kirketorg", sier Ragnhild Nærland, søndagsskolekonsulent i Vestfold.

Flere barn på søndagsskole er mottoet for fremtiden og hensikten med Barnas kirketorg er blant annet å vise seg fram for folk.

Les også:

Trosopplæring

Søndagsskolen Norge (tidligere Norsk Søndagsskoleforbund) er en sammenslutning av søndagsskoler og andre barnegrupper. De ser på søndagsskolearbeidet som kirkens mest grunnleggende arbeid og målet er å få enda flere barn til å bruke søndagsskolen.

– Mange oppsøker søndagsskolen fordi det har blitt mindre kristendomsundervisning i skolen. Det gir Kirken et større ansvar og vi i søndagsskolen ønsker å være en del av trosopplæringen, sier Nærland.

I dag finnes det ca. 1337 søndagsskoler i Norge, og 36.800 barn landet rundt er medlemmer av søndagsskolen.

– Selv om vi kan feire 125-års jubileum og er eldgamle for noen, har vi slett ikke gått ut på dato. Vi er høyst aktuelle fremdeles, mener Nærland.

Artikkelen fortsetter under bildet

Superlørdag med søndagsskolen

Flere barn på søndagsskole er mottoet for fremtiden og hensikten med Barnas kirketorg er blant annet å vise seg fram for folk. Her fra Skien.

Foto: Skien Søndagsskoleforening

– Undrer sammen

På søndagsskolen, som i dag like gjerne er på en annen dag i uken, er bibelfortellinger fortsatt stammen i undervisningen, men etikk og store spørsmål i livet er også tema.

– En viktig forandring i søndagsskolen er at barn skal undre seg. Nå har vi alltid et eget punkt om undring på programmet. Vi lar barn delta og undre seg over hva bibelfortellingene forteller oss, sier Nærland.

For barna er det en måte å forstå oppdraget på, forteller søndagsskolekonsulenten.

– De lærer å undre seg med bibelfortellingene. Hva betyr de for dem og får det ut i både armer og bein, sier Nærland.