NRK Meny
Normal

Vil gjøre noe med køkaoset

Ordføreren i Horten vil gi bilene mer plass på kaia i Horten. – Det er ille nå, og blir bare verre.

Kø på kaia i Horten

FULLT PÅ KAIA: Det er ikke uvanlig å oppleve at køen til fergene i Horten er lang, så lang at køen strekker seg ut av kaiområdet.

Foto: Fredrik Hansen/NRK

Denne sommeren har køen til fergene i Horten tidvis gått langt utover det avsatte området på kaia. Køen har strekt seg gjennom tunnelen, og det har vært tidvis kaos som følge av alle bilene som skal over fjorden.

Flere biler har snudd inne i tunnelen og politiet har advart om faren ved å gjøre dette.

Kan bruke det gamle togstasjonsområdet

Finn-Øyvind Langfjell, ordfører i Horten.

Ordfører i Horten, Finn-Øyvind Langfjell, håper å kunne gjøre noe med trafikkproblemene i forbindelse med fergeavgangene.

Foto: Anne Melsom Bjerke / NRK

Tirsdag fikk ordfører Finn-Øyvind Langfjell besøk fra Samferdselsdepartementet. John-Ragnar Aarset og Reynir Johannesson fikk med seg forslag tilbake til Oslo, på mulige løsninger på trafikkproblemene.

– Rom Eiendom eier jo en gammel togstasjon og arealer som hører til det, som det kan være nyttig at vi får bruke til det formålet, med å bedre trafikkavviklinga, sier Langfjell.

Han tror at mange av trafikkproblemene vil være løst hvis trafikkavviklingen av og på fergene blir smidigere.

Trafikken øker

I dag må også beboerne langs kaia ofte ut i Bastø Fosen-køene for å komme seg inn og ut fra eiendommene sine. Finn Øyvind Langfjell ønsker at disse skal få en egen fil langs kaia.

– Det viktigste er at vi øver sterkt påtrykk nå i forhold til alle, myndigheter og interessenter, sånn at vi får en god løsning. Trafikkekspertene må på banen med de gode løsningene, sier ordføreren som påpeker at vegvesenet prognoser viser at trafikken bare kommer til å øke over fjorden og fortsetter:

Driftsmelding Bastø Fosen

Driftsmeldinger som dette gjør ikke køkaoset mindre.

Foto: Skjermdump/montasje: Rune Fredriksen

– Det er ille nok som det er i dag, og det vil bare bli verre.

Ordføreren har inntrykk av at statssekretærene John-Ragnar Aarset og Reynir Johannesson i Samferdselsdepartementet skjønte hvor problematisk trafikken på kaia er.

– Det setter vi pris på. Det er viktig for dem å vite hvordan vi har det, for det er sentrale myndigheter som må fatte beslutninger. Det kan vi gjøre lokalt forsøker vi å gjøre lokalt, men det er viktig at sentrale myndigheter og beslutningstagere har kunnskapen, sier Langfjell til slutt.