NRK Meny
Normal

Vil forby musikk på treningssenter

Naboer til et treningssenter i Stokke er lei lyden av vekter og apparater fra treningssenteret i etasjen under. De har gått rettens vei for å få stopp på musikken som spilles til treningen.

Sporty 24 Stokke

Beboerne i andre etasje synes det kommer for mye støy fra treningssenteret Sporty 24 i første etasje.

Foto: Hege Therese Holtung / NRK

I snart to år har treningssenteret Sporty 24 holdt til i første etasje i et bygg i Stokke sentrum. Her kan de over 1000 medlemmene trene vekter og spinning. De som har nøkkelkort kan trene fra klokka 05.00 om morgenen til midnatt hele året.

Hevder tap

Beboerne i de seks leilighetene i etasjen over mener de er utsatt for urimelig støy fra senteret og har stevnet Sporty 24 for retten. Deres advokat John Haaberg vil ikke la seg intervjue av NRK før saken skal opp i Tønsberg tingrett fredag 17. oktober.

Men i sluttinnlegget til tingretten skriver Haaberg at treningssenteret har ført til at verdien på leilighetene har gått ned.

– Støyen som skapes på treningssenteret er per dags dato fortsatt vanskelig å leve med for byggets beboere, skriver John Haaberg.

Trening uten musikk

Naboene vil ha medhold av retten i at det skal bli ulovlig å spille musikk på treningssenteret. Dessuten vil de ha kortere åpningstider og at senteret er helt stengt på søndager.

I tillegg må det gjøres flere tiltak for å dempe støyen, som å lydisolere rom hvor det er vekter og tredemøller, mener de.

Har gjort tiltak

Treningssenteret på sin side mener aktiviteten i senteret ikke medfører noe helsemessig støy for beboerne. Sporty 24s advokat Anne Tellefsen ønsker ikke å uttale seg før saken skal behandles i retten.

Men i hennes sluttinnlegg til tingretten skriver hun at treningssenteret har flyttet apparater og utført tiltak for å redusere støyen. Dessuten viser hun til at det har vært aktivitet i første etasje tidligere også.

– Tidligere bruk til detaljhandel (Rema 1000) skapte mer støy enn dagens virksomhet, skriver hun.

Hun mener at beboerne heller ikke kan stille noen rettslige krav for å begrense virksomheten til treningssenteret. Det er satt av to dager til saken i Tønsberg tingrett.