NRK Meny
Normal

Vil forandre Sandefjords omdømme

Få forbinder Sandefjord med jobb og karriere, viser en ny omdømmeundersøkelse. Det ønsker "Tenk stort"-prosjektet å gjøre noe med.

Utsikt over Sandefjord

Sandefjord er mer enn bare gammel historie om hvalfangere, mener 'Tenk stort'-prosjektet.

Foto: Sandefjord Reiselivsforening

– Hvalfangsthistorie, sommer, sjø, ferje og flyplass. Det er klassiske ting folk tenker på når de tenker på Sandefjord, sier Henrik Sandvik som er prosjektleder for "Tenk stort"-prosjektet.

Henrik Sandvik

TENK STORT: Henrik Sandvik er prosjektleder for 'Tenk stort'-prosjektet.

Foto: Privat

Nylig svarte 1000 personer på en omdømmeundersøkelse om Sandefjord. Prosjektets hensikt er å forandre hvordan folk tenker på byen.

– Det vi ønsker er at folk skal forstå at Sandefjord har en del kvaliteter som mange ikke tenker på. Sandefjord har et mangfold i næringslivet som vi ønsker at flere skal legge merke til, sier Sandvik.

En lang prosess

Bohus og Color Viking

FERJE OG FLY: Det er ofte dette mange forbinder med byen Sandefjord. I tillegg kommer ting som Torp og hvalfangsthistorie.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

En lignende undersøkelse om hva folk forbinder byen med ble gjennomført for seks år siden. Da var svarende nokså like som i år. Sandvik medgir at det tar tid å forandre måten folk tenker på.

– "Tenk stort, tenk Sandefjord"-prosjektet skal i utgangspunktet vare i tre år. Vi har med 70 bedrifter som samarbeidspartnere, og vi håper vi klarer å sette noen spor, sier han.

Starter med sandefjordingene

Sandvik forteller at de i starten har fokusert på dem som bor i Sandefjord.

– Vi har blant annet laget en film. Vi starter med å fortelle innbyggere i Sandefjord om mulighetene her, for vi ønsker et godt grunnlag i bunnen. Deretter vil vi bevege oss utenfor kommunegrensene. Det kommer en nettside (tenksandefjord.no), på den vil vi prøve å fortelle gode historier om bedrifter som har flyttet til Sandefjord og hatt suksess, sier Sandvik.

Han har god tro på at folks tanker om Sandefjord kan ha forandret seg mye til neste år.