NRK Meny
Normal

Vil erobre verden

Adelén fra Horten gir ut plate med Jennifer Lopez og Shakira. Se musikkvideoen til «Olé» her.

Adelén

Videoen til «Olé» er regissert av stjerneregisøren Ray Kay, og ble filmet i Rio de Janeiro i april i år. Bildet er fra musikkvideoen.

Foto: Faksimile: Screenshot fra Youtube.com

For en måned siden dro Adelén til Rio de Janeiro for å spille inn musikkvideo til låten «Olé».

Mannen bak videoen er ingen ringere enn Reinert «Ray Kay» Olsen, som også har laget musikkvideoer for blant andre Britney Spears, Lady Gaga og Justin Bieber.

Se videoen her:

13. juni går starten for fotball-VM i Brasil og på det offisielle VM-albumet er låter av Jennifer Lopez, Ricky Martin, Shakira – og Adelén fra Horten.

– Det er fantastisk moro, og nesten ikke til å tro, sier Adelen til Se og Hør.

Hektisk og moro

Adelen

Adelén vil erobre verden, med Simon Fullers hjelp. Nå er hun på god vei, på plate med superstjerner som Shakira og Jennifer Lopez.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Ukebladet skriver at tusenvis av tilskuere så Hortensjenta, som går i 2. klasse på videregående, på Primavera Sound-festivalen i Barcelona fredag kveld.

– Det var helt sykt, sier 17-åringen om konsertopplevelsen.

Oppdragene står i kø for Adelén, selv om hun selv er mest opptatt av eksamen på skolen akkurat nå. Russetiden har hun helt gitt avkall på, til fordel for musikken, fortalte hun i et intervju i NRK P3 tidligere i vår.

– Man kan trygt si det er hektisk. Men dette skjer kanskje bare en gang i livet, så det er bare å jobbe på, sier hun til bladet.

Satser på internasjonalt gjennombrudd

Adelén ble først kjent da hun sang «Bombo» i Melodi Grand Prix, der hun kom på andre plass etter Margaret Berger.

Hun vant kanskje ikke MGP, men hun kapret seg Simon Fuller som manager. Fuller er mest kjent for å stå bak «American Idol». Han er også manager for David og Victoria Beckham og flere andre verdensstjerner. Han deler manager-oppgaven med David Eriksen, som har ansvaret for Adelén i Europa. Fuller har ansvaret for USA og Mellom-Amerika.

– Simon og jeg er gode venner, og er begge enige om at Adelén har det som skal til for å slå gjennom internasjonalt. Det er en mulighet for at det kan skje med «Olé», men vi har beina godt plantet på bakken, sier Eriksen til Se og Hør.