NRK Meny
Normal

Vil du låne ei bestemor?

To bestemødre i Holmestrand gikk ut i lokalavisa for å fortelle at de ønsker seg barnebarn til låns. Det har de fått bra respons på.

Unni Sten

De to hundene Aisha og Kira er populære blant barna, sier Unni Sten.

Foto: Jan Gulliksen / NRK

Både Unni Sten og kona Brith Hiorth har lang erfaring som reservebestemødre. Nå ønsker de seg flere "barnebarn", skriver avisa Jarlsberg.

– Siden begge er pensjonister og jeg går ut av politisk arbeid til høsten, snakket vi en kveld om at vi gjerne vil fortsette med det vi har gjort tidligere, altså å ha barn som kommer på besøk til oss, sier Unni til NRK.

Ropte fra barnehagen

I løpet av noen år har de hatt fire barn som de har vært reservebestemødre til, i tillegg til at Unni også har to egne barnebarn.

– Kan ikke du være bestemora mi! Det ropte ei lita jente til meg da jeg gikk tur forbi barnehagen med hundene Aisha og Kira. Så snakket jeg med faren hennes, og det var helt ok.

Populært par

Unni Sten forteller at de bidrar med leksehjelp og lager mat, men ellers har de avslappet forhold der barna kommer innom og får lov til å føle seg som hjemme. De to hundene er populære lekekamerater.

– Og det at Brith og jeg er gift var jo også litt spennende til å begynne med. Men barna fant fort ut at vi ikke var noe annerledes av den grunn.

God respons

Responsen etter at lokalavisa skrev om saken har vært stor. Flere ønsker seg reservebestemødre til barna, og til helga skal Unni og Brith møte to familier. Å være reservebesteforeldre anbefales, sier Unni.

– Men man må selvsagt ha både tid og lyst til å være det. Og man må jo være glad i barn!