Hoppsjefen: – En spenstig tanke

I Hof jobbes det med planer om å bygge verdens første store innendørs hoppbakke. Hoppsjefen i Norge håper å se publikum i olabukse og skjorte på tribunen.

Anders Fannemel og Clas Brede Bråthen

POSITIV: Hoppsjef Clas Brede Bråthen, her i samtale med Anders Fannemel.

Foto: Rune Fossum / NRK

Ildsjel Jens Sundby forteller om det som har arbeidstittelen Skiberg: verdens første store innendørs hoppbakke.

– Husk på at skøytesporten har flyttet inn, så hvorfor kan ikke hoppsporten også gjøre det, sier Sundby til Laagendalsposten.

Sammen med Anders Beitnes og hoppentusiast Steinar Berthelsen har de laget planer, og fått med seg Torgeir Nordby som konsulent. Sistnevnte er en merittert hoppbakkebygger, og har stått for bakkene på Lillehammer, Holmenkollen, Falun og Sotsji.

Planen er å sprenge ut fjellmasse og «designe» en 125 og en 90-metersbakke på Øvre Lindseth i Hof i Vestfold, forteller Sundby, som legger til at det også bør være mulig å arrangere skiskytterenn, andre skiaktiviteter og konsertarena på stedet.

Torgeir Nordby

HYRA INN: Torgeir Nordby, her fra Sotsji-OL, er hyret inn som konsulent.

Foto: Per-Kristian Eriksen / NTB scanpix

Gir seg ikke

– Alt er mulig her. Dette er et anlegg som kan brukes året rundt. Derfor må vi tenke nytt og fornøye hoppsporten før det er for sent, sier Sundby.

Hva dette vil koste er det ingen som vet, men Nordby anslår at en K-125 bakke ferdig med alle fasiliteter vil koste mellom 300 og 400 millioner kroner.

Nå skal det jobbes videre med å få kommunale godkjenninger på plass og en mer detaljert plan. Deretter starter jakten på investorer.

– Dette har jeg tro på og jeg kommer ikke til å gi meg før dette anlegget er klart, sier Sundby.

Hoppsjefen: – Fremoverlent

Hoppsjefen i Norge, Clas Brede Bråthen mener det er viktig å ikke slakte ambisiøse forslag, og håper det ikke blir med planene.

– Jeg er positivt til alt som kan utvikle hoppsporten. Dette er et fremoverlent og en spenstig tanke. Det er i utgangspunktet en utendørsidrett sånn vi kjenner sporten nå. Men det er ikke tvil om at det å sitte innendørs i skjorte og olabukse og se på internasjonal toppidrett med spektakulære svev, vil ha en verdi.