Vil bli Færders første ordfører

I dette stortingsvalget er Nøtterøy og Tjøme de eneste kommunene som også skal velge nytt kommunestyre.

Roar Jonstang og Jon Sannes Andersen.
Foto: Anette D. Stensholt / NRK

11. september går folk på Tjøme og Nøtterøy til urnene for å stemme på det partiet de vil skal komme til makten i Norge. Samtidig skal de velge nytt kommunestyre, siden de to kommunene slår seg sammen til Færder kommune 1. januar 2018.

Både Arbeiderpartiets ordførerkandidat Jon Sannes Andersen og Høyres ordførerkandidat Roar Jonstang vil bli ordførere i den nye kommunen.

– Vi må forvente at vi gjør et godt valg, slik at vi blir det partiet som får Færders første ordfører. Det er forventningen, sier Sannes Andersen.

Tror på jevnt valg

I dag har Arbeiderpartiet ordføreren på Tjøme, mens Jonstang har sittet i ordførerstolen på Nøtterøy siden 2007. Begge politikerne tror på et jevnt valg, men Jonstang sier det blåser en borgerlig vind på øyene.

– Det kan tyde på at de borgerlige partiene har hatt en god utvikling, ifølge meningsmålingene. Det gjør kanskje at spenningen noe mindre, men spennende blir det, sier Jonstang.

I kommunevalget i 2015 fikk Høyre 30 prosents oppslutning på Nøtterøy og gikk tilbake 10 prosentpoeng fra valget i 2011.

Borgerlig flertall på meningsmåling

I en meningsmåling tidligere i år utført for Tønsbergs Blad var det borgerlig flertall i den nye kommunen. Men da Sannes Andersen ble intervjuet tre uker før valget, hadde han ikke gitt opp håpet.

– Slår den meningsmålingen til, blir Roar Jonstang Færders første ordfører. Men den kommer ikke til å slå til, så da blir det kanskje meg. Det sies at tre uker er som en evighet i politikken, sier Sannes Andersen.

Jonstang sier han ikke har noen klare indikasjoner på hvordan meningsmålingen er akkurat nå.

– Men jeg har en positiv følelse etter å ha banket på dører og snakket med egne folk, sier Jonstang.