NRK Meny
Normal

Vil bli avhørt om gransking

Granskingen av byggesaksavdelingen i Tjøme kommune er i gang. Hytteeier Tom Ravndal fant ut at 69 av 70 byggesøknader fra et arkitektfirma ble godkjent. Nå vil han bli avhørt.

Tom Ravndal

Hytteeier Tom Ravndal etterlyser svar på en rekke spørsmål knyttet til granskingen av byggesaksavdelingen i Tjøme kommune, blant annet hvor mye granskingen koster.

Foto: Jan Gulliksen / NRK

Granskingen av byggesaksavdelingen i Tjøme kommune startet denne uka. Det er revisjonsfirmaet BDO som skal stå for granskingen. Opprinnelig var det selskapet Ernst & Young som skulle gjøre denne jobben. Men da det viste seg at en leder i selskapet var involvert i en av byggesakene, ble oppdraget gitt til revisjonsselskapet BDO.

For snart to måneder siden fortalte NRK om hytteeiere på Hvasser som ba kommunen vurdere habilitet i avdelingen.

Ble suspendert

En av hytteeierne, Tom Ravndal, hadde gjennomgått byggesøknader fra arkitekt Breili og Partner, der 69 av 70 søknader var godkjent. To saksbehandlere gikk igjen i søknadene, blant annet lederen for byggesaksavdelingen. Han ble suspendert , men er nå tilbake i kommunen.

Nå har Ravndal en rekke spørsmål knyttet til granskingen som han vil ha svar på, men foreløpig uten å lykkes verken hos BDO eller hos kommunen.

– Jeg ønsker å bli avhørt av granskerne, men på forhånd vil jeg blant annet ha svar på hvilket mandat BDO hadde fått, hvem som har valgt akkurat det firmaet og om endelig rapport vil bli gjort tilgjengelig for offentligheten.

– Skal ikke feie noe under teppet

Bente Kleppe Bjerke

Ordfører Bente Kleppe Bjerke sier at det ikke er satt av et bestemt beløp til granskingen. – Det får koste hva det koster.

Foto: NRK

Ordfører Bente Kleppe Bjerke sier at Tom Ravndal er i sin fulle rett til å stille spørsmål, men at BDO i denne fasen bør få jobbe i fred. Om eventuell offentliggjøring av sluttrapporten sier hun dette:

– Det er vanskelig å forutse det nå, men kommunen er en offentlig institusjon som har opplysningsplikt. Ikke noe skal feies under teppet.

Det er rådmannen som kan si noe om hvilket mandat BDO har fått, men hun er for tiden på ferie.

Ravndal er også skeptisk til at dette ser ut til å bli behandlet som en personalsak.

– Det kan føre til at pressen og allmennheten ikke får innsyn i saken.

Ordfører Kleppe Bjerke sier at dette er en personalsak fordi det gjelder en ansatt som er fratatt arbeidsoppgaver.

– Det gjelder han som person.