NRK Meny
Normal

– En alvorlig sak

Nøtterøy og Tjøme kommuner jobber nå intenst for å komme frem til en avgjørelse rundt den lokale brannberedskapen.

Nøtterøy brannstasjon.

Brannstasjonen på Nøtterøy kan bli lagt ned fordi den er dårlig vedlikeholdt. Blant annet er deler av bygget avstengt som en følge av sopp og råteskader.

Foto: Sigbjørn Larsen / NRK

Denne uka ble det kjent at brannstasjonen på Nøtterøy er i så dårlig forfatning at den risikerer å bli lagt ned. Samt at det kan bli aktuelt å flytte brannberedskapen for de to øykommunene til Tønsberg.

Vestfold Interkommunale Brannvesen (VIB) vedtok at det bør gjøres en snarlig oppussing, fremfor en nedleggelse av stasjonen, på et styremøte mandag kveld.

Styreleder Kurt Orre sier til NRK.no at anbefalingen baserer seg på et punkt i eieravtalen som i praksis gjør det umulig å legge ned brannstasjonen før Nøtterøy har en ny veiforbindelse.

Må bli enige

Roar Jonstang.

Roar Jonstang sier de skal følge opp saken raskt.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

Mandag sa brannsjef Per Olav Pettersen til NRK.no at brannberedskapen i to kommunene vil bli dårligere dersom stasjonen flyttes til Tønsberg.

Nå må eierkommunene i VIB bli enige om en avgjørelse.

– Dette er en alvorlig sak for oss som ligger lengst ute. Vi kan ikke akseptere at brannberedskapen blir dårligere enn den har vært. I utgangspunktet har vi sagt at brannstasjonen på Nøtterøy skal bestå inntil en ny veiforbindelse kommer på plass, så dette er noe vi må snakke med Nøtterøy kommune om, sier ordfører på Tjøme John Marthiniussen (H).

Han vil ikke la Nøtterøy brannstasjon legges ned uten en grundig vurdering av beredskapsbildet for øykommunen.

– Jeg har presentert status for gruppelederne i de ulike partiene. Vi er åpne for å se på de anbefalingene som VIB, som vi er en del av, kommer med. Men da vil vi gjerne se alternativene. Det vi selvfølgelig alle er enige om, er at vi må ha en forsvarlig brannberedskap, sier Nøtterøy-ordfører Roar Jonstang (H).