NRK Meny
Normal

Vi dekker lokalvalget

Ungt, nært og direkte - det er slik vi vil dekke valget. Og du kan være med på å påvirke hvilke saker vi dekker.

Klare for årets valgdekning i NRK Vestfoldsendinga

Mette Stensholt Schau og Fredrik Hansen klar for valg i Vestfoldsendinga

Foto: NRK

Valglogo

Fra 17. august er valgkampdekningen til NRK i gang. Det vil du merke både på TV, i radio og på nett. Ved å bruke emneknaggen NRKvalg (#NRKvalg) kan du dele hva som engasjerer deg og vi lover å følge opp så godt vi kan, enten på radio, på nett eller i debatter der politikerne må svare.

Folkemøter

I samarbeid med lokalavisene skal vi ha folkemøter i Sandefjord, Larvik og Tønsberg. Disse er du velkommen til å delta på eller følge direkte på våre og avisenes nettsider.

3. september i Støperiet i Tønsberg blir den vanskelige kommunesammenslåingen TNT tema og byutvikling. «Skal vi la gubbene bestemme?» er tittelen og vi håper at også unge, engasjerte innbyggere tar ordet.

8. september er vi på Bølgen i Larvik sammen med ØP og 10. september er vi på biblioteket i Sandefjord sammen med Sandefjords blad.

Alt dette blir det mer om i våre sendinger og i avisenes spalter når det nærmer seg.

Radio

Hver dag fram til valget skal du få valgstoff i våre sendinger. Det kan komme både morgen og ettermiddag. Særlig ettermiddagssendingen fra 14 til 17 vil være arena for debatter.

Disse vil du også kunne følge på vår nettside NRK.no/vestfold og på nettsidene til de aktuelle lokalavisene.

- Dette samarbeidet med lokalavisene er viktig for oss og vi tror dette gir merverdi for både avisene og oss og for våre lesere/lyttere, sier redaksjonssjef Jan Henrik Aubert.

TV

NRK Østafjells er vår tv-kanal og der deler vi sendetiden med Buskerud og Telemark.

Men også der kommer det saker som handler om valget i Vestfold. NRK har i tillegg satset tungt på et Valg-event som skal gå landet rundt. Hver mandag, onsdag og fredag blir det valgsendinger på TV med aktuelle temaer i valgkampen.

I vår region blir det et stort event i Drammen 9. september med tema integrering som skal sendes på riksdekkende tv.

Nett

Nyhetssaker, meningsmålinger, Valgomaten, Valgkartet, kronikker, direktesendinger - nettet blir samlingspunktet for alt vi produserer og hvor man lett kan finne det man vil ha når det passer for deg.

Særlig Valgkartet blir viktig for oss i kontakten med velgerne. Her kan velgerne legge inn bilder og tekst om hva de syns vi burde ta opp med politikerne.

- Vi er veldig spente på hva som kommer den veien, sier valgmedarbeider Fredrik Hansen.

- Ingenting er for stort eller for smått og kanskje kan vi finne svaret i løpet av en morgensending eller sende noen ut for å se på en håpløs vei eller en rar løsning i en skolegård.

Og når det er debatt i studio eller folkemøter kan dine spørsmål være det avgjørende for å belyse en sak.

- Valgnatta er vi selvsagt også på plass med resultater og kommentarer. Og så er vi i Svelvik et helt døgn helgen før valget i noe som kalles Valgstafett - en 24-timers sending på TV. - Men det får vi komme tilbake til når det nærmer seg, sier valgmedarbeider Mette Stensholt Schau.