NRK Meny
Normal

Vet ikke hvordan de skal håndtere all hjelpen

Det mangler ikke på engasjement, men Sandefjord Røde Kors vet foreløpig ikke helt hvordan de skal organisere all hjelpen som nå tilbys.

Innsamlingsbøsse

PENGER: Røde Kors opplyser at det tar kort tid fra pengene blir samlet inn, til pengene er overført til de organisasjonene som trenger det. (illustrasjonsbilde)

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Hjelpeorganisasjonen opplever nå et stort engasjement fra folk som ønsker å hjelpe flyktninger fra Syria.

Steinar Hvitstein, leder i Sandefjord Røde Kors, sier de mottar mange telefoner fra personer som vil gi penger og klær, og fra folk som ønsker å melde seg inn, men foreløpig vet de ikke helt hvordan de skal få brukt disse ressursene.

– Så vi samler ressurser, medlemmer og penger. Sistnevnte er lett å ta imot og få kanalisert videre, sier han.

Hvitstein forteller videre at mange meldte seg også da de for litt siden etterlyste tolker som kunne hjelpe dem i arbeidet videre.

– Det er veldig flott at mennesker engasjerer seg. Nøden er i verden hele tiden, og Røde Kors er der nøden er til enhver tid. Men slike oppslag som vi ser nå, engasjerer flere. Det vekker folk, de blir mer humane og tenker litt på en annen måte.

Startet flyktningegruppe

Foreløpig mangler de imidlertid et apparat som kan ta imot blant annet klærne innbyggerne tilbyr.

Onsdag startet derfor Røde Kors en flyktningegruppe i Sandefjord, men foreløpig er det usikkert nøyaktig hva denne gruppen skal gjøre.

– Det første vi skal gjøre er å finne ut hva som blir gjort lokalt, og hva det er behov for, sier Hvitstein.