NRK Meny
Normal

Her smeller det oftest

Noen steder er det farligere enn andre å være trafikant, enten man går, sykler eller kjører.

Kollisjon i Tønsberg

REGISTRERES: Alle ulykker blir registrert, også de som er uten personskader.

Foto: Helga Tunheim / NRK

Tempokrysset

TEMPOKRYSSET: Er dette Vestfolds farligste kryss? Tempokrysset i Sandefjord har i hvert fall mange uhell på statistikken.

Foto: Kathrine Krømke / NRK

Du har kanskje kjent det på kroppen selv; det er enkelte steder det er mer uoversiktlig å kjøre eller du føler at du krysser veien med hjertet i halsen. Statens vegvesens vegkart gir et tydelig bilde av hvor du må være ekstra oppmerksom for å komme deg helskinnet fram.

Alle ulykker, både med og uten personskader blir registrert i vegkartet og detaljer lagres så man kan se hvordan forholdene var på ulykkestidspunktet.

Larvik – Reipbanegata

Ulykker i Larvik

Ulykker i Larvik

Foto: Skjermdump / Statens vegvesen

Ikke så langt fra den videregående skolen i Larvik er det krysset som oftest fører til ulykker. Der Reipbanegata møter Dronningensgate ligger det et lyskryss som gir mange ulykker. Det er også ekstra mange moped/motorsykkel-ulykker der og det er trolig nettopp på grunn av nærheten til skolen. Krysset har flere fotgjengeroverganger og en jernbaneovergang som gjør at det er mye å følge med på.

Sandefjord – Tempokrysset

Ulykker i Sandefjord

Ulykker i Sandefjord

Foto: Skjermdump / Statens vegvesen

Den største rundkjøringen i Sandefjord har mange ulykker. Dette er innfartsveien til Sandefjord sentrum. Flere felt fører inn til rundkjøringen, det er gangfelt på alle innfartsfeltene og en bensinstasjon med utkjøring nær krysset. Krysset har i lengre tid vært gjenstand for ombygging. Kort avstand til skole og jernbane.

Tønsberg – Halfdan Wilhelmsens allé

Ulykker i Tønsberg

Ulykker i Tønsberg

Foto: Skjermdump / Statens vegvesen

Krysset mellom Stenmalen og Halfdan Wilhelmsens allé er Tønsbergs mest ulykkesbelastede, ifølge Vegkartet. Flere veifelt, fotgjengerfelt og mye trafikk til og fra sykehuset og ut av byen til Horten. Men også rundkjøringen på Nøtterøy-siden av Kanalbrua er et sted det ofte smeller i Tønsberg.

Horten–Storgata

Ulykker i Horten

Ulykker i Horten

Foto: Skjermdump / Statens vegvesen

Storgata er som en rød strek gjennom byen. Skal man tro kartet er de fleste kryssene i Storgata i Horten ulykkesbelastet. Men oftest smeller det ved Shell-stasjonen der Johan Riefsgate møter Storgata. Men også der Storgata møter Torggata i sentrum skal man særlig ta seg i akt. Enten man går, sykler eller kjører.

Holmestrand – Ned fra fjellet

Ulykker i Holmestrand

Ulykker i Holmestrand

Foto: Skjermpump / Statens vegvesen

Tilsynelatende er den farligste veien i Holmestrand den som går ned fra kommunens øverste platå. Der Hvittingfossveien svinger seg ned mot sjøen er det registrert flest ulykker. Særlig utmerker det seg i krysset med Holtungveien.

Registreringene på Vegkartet er fra og med 2009.