NRK Meny
Normal

Veldig trist for hockey og Tønsberg

- Vi prøver å lage ishockey til en familiefest, så det som skjedde i går ødelegger for sporten, for klubben og for Tønsberg. Det sier styreleder i Tønsberg hockeyklubb, Ketil Asplin etter bråket rundt bortekampen i Hønefoss i går.

Tønsberg ishockey mål

Uinviterte supportere fra Tøsnberg skapte dårlig stemning på en borte kamp i Hønefoss i går.

Foto: Rune Jensen

En busslast med ishockey-fans, som ikke er tilknyttet Tønsberg Vikings, lagde bråk før og under bortekampen

– De skal ha drukket for mye, avfyrt fyrverkeri, kastet en sex-dukke inn i utvisningsboksen til hjemmelaget. Politiet hadde 12 mann på plass og arresterte tre, skriver Ringblad.no.

Les også :

Ødelegger for alle

Ketil Asplin

Ketil Asplin er styreleder i Tønsberg Vikings. Han vil jobbe for at hendelser som de i Hønefoss i går, ikke skjer igjen.

Foto: Privat

Loyals heter gjengen som på eget initiativ skal ha satt opp en buss til Hønefoss.

– I motsetning til folk fra vår egen supporterklubb er dette folk som rett og slett bruker dette som en arena for å utagere. Det går egentlig bare ut over oss som lag, og Tønsberg som by, tenker Asplin.

– Vet dere hvem de er?

– Vi kjenner en del av disse personlighetene og en del av dem har tidligere vært utestengt fra vår arena. Noen av dem har ikke tilgang til Tønsberg Ishall i dag.

– Jeg skal ikke skjær alle over en kam, men det er noen enkeltpersoner her som skaper frykt på tribunen og dårlig stemning.

Må rydde opp

– Det er ikke så lett å dra flere tilskuere når det føles utrygt, så her har vi en jobb å gjøre, fortsetter Asplin. Telefonen hans har ikke stått stille i hele dag.

– Forbundet og lagene må bli flinkere til å sette seg sammen og luke ut disse elementene. Kanskje vi også må styrke vaktholdet, tenker han.

Ishockey er fart og spenning

– Hvorfor trekkes de til ishockey?

– Sporten er fartsfylt, det er røffe taklinger og av og til skjer det jo basketak på banen, så det er nok det som trekker de som vil oppsøke spenning.

Spillerne er for konsentrert til å merke noe

Under kampen legger ikke spillerne så mye merke til fordi er så konsentrert, sier Asplin.

– Men nå etterpå, med all denne viraken som er nå, er ikke dette heldig.