NRK Meny
Normal

Entreprenør varsler søksmål mot kommunen

Horten kommune kan bli saksøkt av byggeselskap.

Nye Åsgården skole

Den nye Åsgården skole i Horten var innflytningsklar i oktober 2013.

Foto: Linn Løkken / NRK

Stine Gabrielsen.

Stine Gabrielsen i Peab Norge sier de forstår kontrakten på en annen måte enn kommunen.

Foto: Pressebilde
Geir Kjellsen.

Horten kommune mener selv at de har en god sak dersom entreprenøren tar ut et søksmål mot dem. – Det er det mulig at også motparten mener, sier Geir Kjellsen.

Foto: Privat

Byggeselskapet Peab vant anbudsrunden om å gjenoppbygge Åsgården skole, som brant ned i 2010.

I fjor høst kunne lærere og elever ta den nye skolen i bruk, men kommunen mener entreprenøren ikke har oppfylt kontrakten, og har holdt igjen et millionbeløp fra sluttoppgjøret.

Nå har selskapet varslet et søksmål.

Les også:

– Veldig viktige dokumenter

– Vi har en ulik forståelse av kontrakten og når det gjelder ferdigstillelsesdato. Vi har varslet søksmål mot Horten kommune fordi de har holdt igjen deler av sluttoppgjøret, sier informasjonssjef i Peab Norge, Stine Gabrielsen til NRK.no.

Pengene som er holdt tilbake, inkludert dagbøter, er i millionklassen. Det bekrefter Geir Kjellsen, som er kommunalsjef for tekniske tjenester i Horten kommune.

– Vårt største ankepunkt gjelder overtakelse av de tekniske systemene. Jeg vil ikke si noe særlig mer om det, for dette er også ting som eventuelt skal presenteres i en rettssak, men en viktig mangel vi mener å ikke ha mottatt, er det som kalles FDV-dokumentasjon. Det er en helt nødvendig del for oss når vi skal drifte bygget, sier han og fortsetter:

– Vi må vite hvordan vi skal drifte de enkelte bestanddelene. Hvis vi skulle gjøre ting feil i garantiperioden, ville vi på en måte mistet retten til garanti. Derfor er dette veldig viktige dokumenter for oss.