– Alt er totalvrak på andre siden av øya

Jan Michael Sømme fra Tønsberg og kjæresten velger å fortsette ferien på Filippinene til tross for at tyfonen rammet øya de bor på.

Jan Michael Sømme.

Kjæresteparet Jan Michael Sømme og Kristine Qvarnström befinner seg på øya Boracay. Bildene tok de før uværet startet. (Bildemontasje)

Foto: Privat

Selv om kjæresteparet var heldige og tyfonen rammet øya på motsatt side av der de befant seg, ble ferieturen til øya Boracay ble alt annet enn forventet.

– Et par dager før det startet, så vi at de begynte å lage vindskydd over hele øya vi bor på. Vi visste ikke så veldig mye og ble nysgjerrige. Så hørte vi at en veldig sterk tyfon var på vei. Vi fikk beskjed om at den skulle komme dagen etter og hamstret det vi trengte av mat og stearinlys, men det skjedde ikke noe den dagen, forteller 28 år gamle Jan Michael Sømme og fortsetter:

– Da vi våknet dagen etter det igjen, var alt som normalt, bortsett fra at de jobbet på spreng. Da fikk vi beskjed om at tyfonen skulle komme klokken åtte på kvelden og vi fikk ikke lov til å være ute. Vi så at vinden tok seg opp og palmene lå nesten vannrett. Vi hørte mye dunking i tak og vegger av ting som krasjet inn i veggene. Det var litt ekkelt, men vi følte oss ganske trygge. Vi bor på et bra hotell så vi var veldig heldige.

Han forteller at de fikk mange telefoner hjemmefra. Familie og venner var bekymret.

– Det var veldig skummelt og ekkelt å oppleve dette, men nå går det greit.

Les også:

– Alt er totalvrak 700 meter unna

Han og kjæresten Kristine Qvarnström føler seg så trygge nå at de har valgt å bli på Filippinene de resterende åtte dagene av ferien sin.

– Hadde vi bodd på den andre siden av øya hadde det vært annerledes, forteller 28-åringen.

Mandag denne uken leide nemlig kjæresteparet en moped for å se seg om på øya. Da så de at ikke alle har vært like heldige som dem selv.

– 700 meter på andre siden av øya er alt totalvrak. Det er ikke et hyggelig syn, forklarer han.

Les også: