NRK Meny
Normal

Bombehund snuste seg frem til våpen i veggen

Det tidligere våpenfunnet knytter den siktede 63-åringen ytterligere til skuddene i badeparken i Sandefjord.

Politiet undersøker 63-åringens leilighet

Det tidligere våpenfunnet knytter den siktede 63-åringen ytterligere til skuddene i Badeparken i Sandefjord, mener politiet.

Foto: Teigen, Trond Reidar / Scanpix

Under fengslingsmøtet mandag kom det fram at politiet under en finransaking av mannens bolig, fant en grovkalibret revolver som de mener mannen brukte.

En bombehund snuste fram revolveren som ble funnet i veggen, gjemt i en bærepose. Våpenet, en Magnum 357, hadde mannens fingeravtrykk og en undersøkelse av våpenet viste at det nylig var avfyrt fire skudd fra revolveren. En funn som styrket politiets mistanke om at 63-åringen er gjerningsmannen.

– Dette våpenfunnet er et av de sentrale bevisene som knytter siktede til handlingen, sier aktor Bente Selstad Hansen tilø NRK.no.

63-åringen ble mandag varetektsfengslet i fire nye uker.

En 49 år gammel kvinne ble livstruende skadet og lå lenge i koma etter skyteepisoden i Badeparken i Sandefjord i januar. To menn på 44 og 47 år fikk også alvorlige skuddskader.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Bente Selstad Hansen og Ole Petter Breistøl

Bente Selstad Hansen og Ole Petter Breistøl møttes i retten mandag.

Foto: Aina Beate Indreiten / NRK

Ble skutt i hodet og brystet

De tre ofrene i skyteepisoden tilhørte rusmiljøet i Badeparken. Den 49 år gamle kvinnen ble skutt i hodet og brystet, ble livstruende skadd og lå lenge til behandling på Ullevål sykehus i Oslo. Hennes 47 år gamle ektemann, som ble skutt i brystet, var utenfor livsfare og ble behandlet på sykehuset i Tønsberg.

Den tredje skadde, en 44 år gammel mann, ble også brakt til Ullevål. Han fikk kritiske skader i ryggen, men var utenfor livsfare.

Aktor vil ha mannen som er siktet for drapsforsøk i Badeparken i Sandefjord, i varetekt i fire nye uker.

– Vi har sterke bevis

Den siktede 63- åringen har sittet i varetekt i fire måneder og under refengslingsmøtet mandag, ba politiet om fire nye uker varetekt. Politiet ønsker å holde Sandefjordsmannen i varetekt fram til saken kommer opp for retten.

– Dette er en alvorlig sak og vi har sterke bevis mot mannen, sa Selstad Hansen før kjennelsen var klar.

63-åringens forsvarer, Ole Petter Breistøl, begjærte sin klient løslatt. Ifølge ham er 63-åringens helsetilstand så dårlig at han ikke bør sitte i varetekt. I tillegg mener han flere erklæringer om mannes helsetilstand viser at 63-åringen er ute av stand til å foreta en planlagt drapshandling.

– Vilkårene for å sikte ham for en overlagt handling er ikke tilstede, sa Breistøl før kjennelsen var klar.

Vurderer utenlandsk ekspertise

Forsvareren vurderer nå å innhente utenlandsk ekspertise for å tilbakebevise politiets konklusjoner etter ballistiske prøver av våpenet.

– Min klient godtar ikke resultatene fra politiets undersøkelser, sier Breistøl før kjennelsen var klar.

63-åringen nekter fortsatt ethvert kjennskap til skuddene i Badeparken og forsvareren mener det er uholdbart at mannen risikerer å sitte åtte – ni måneder i varetekt.

– Han skal behandles som uskyldig inntil det motsatte er bevist. Min klient gjentar at han var hjemme i leiligheten og sier han har holdt ut de fire måneder i varetekt fordi han har god samvittighet, sier Breistøl.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.