NRK Meny
Normal

Truet med å skyte ansatte - NAV evakuert

Væpna politi vokter inngangen til NAV i Horten etter at en person ringte inn en trussel om å skyte de ansatte.

NAV Horten
Foto: Fredrik Hansen / NRK

Væpnet politiet var raskt på plass hos NAV i Horten etter at en person ringte inn og truet med å skyte de ansatte. Nå er alle NAV-ansatte evakuert og politiet står vakt utenfor døra til kontoret og til kjøpesenteret Lilletorvet, der NAV Horten holder til.

– Vi leter en person vi kjenner identiteten til, men har foreløpig ikke pågrepet noen, sier politiadvokat i Vestfold politidistrikt, Eskil Bredesen, til NRK.no.

NAV-kontor evakuert etter trussel

Du får ikke komme inn på NAV i Horten i dag. Politiet passer på etter trusselen.

Foto: Fredrik Hansen / NRK

– En person har ringt inn trusler om å skyte de NAV-ansatte, og inntil videre er kontoret stengt, sier politiets innsatsleder på stedet til NRKs reporter.

Det er ikke klart hvor lenge politiet ser det nødvendig å holde stengt, men foreløpig er ingen pågrepet etter truslene.

Truet alle ansatte

Telefonen med trusselen kom i formiddag over telefon og var rettet mot alle de ansatte hos NAV i Horten. Hva som var bakgrunn for trusselen er ikke kjent ennå.

– De ansatte var tirsdag ettermiddag samlet til allmøte, med NAVs leder Tor Henning Sundeng og rådmann Ragnar Sundklakk. Dette for å informere om trusselbildet og for å fortelle at politiet jobber med å finne personen som kom med trusselen, sier Gitte Idås, kommunikasjonsrådgiver i NAV Vestfold.

Da trusselen kom og det ble klart at den var rettet mot alle ansatte i Horten, ble dørene låst og politiet ringt umiddelbart.

– Nå skal vi sørge for at våre ansatte får god oppfølging, og tilbud om individuelle samtaler dersom de ønsker det. Det er aldri hyggelig å få trusler, vi har fått det før og nå fulgte vi NAVs beredskapsplan til punkt og prikke, sier Idås.

– Forferdelig ubehagelig å møte væpnet politi

Turid Gundersen og Heidi Lidal

Turid Gundersen og Heidi Lidal i butikken Flittig Lise AS skvatt da de møtte væpnet politi utenfor butikken.

Foto: Fredrik Hansen / NRK

NAVs kontorer i Horten ligger i sentrum, i 2. etasje på et lite kjøpesenter som heter Lilletorvet. Ingen andre forretninger eller kontorer er evakuert

– Forferdelig uhyggelig å møte en væpna politimann i gangen, sier Turid Gundersen som er innehaver av butikken Flittig Lise. Hun var på vei tilbake til jobben etter et lite ærend da hun møtte politimannen.

– Vi fikk hjertebank og syns det var ubehagelig, forteller hun videre.

Hennes kollega Heidi Lidal var i butikken da politiet kom. Hun forteller at det hele gikk rolig for seg.

– Alt var rolig, så plutselig gikk det en politimann med maskingevær frem og tilbake utenfor her. Jeg må jo innrømme at jeg ble litt redd. Og vi fikk ikke noe informasjon, før vi spurte selv, sier Lidal.