Utlover dusør for hundetyver

Hundetyver har de siste ukene blitt sett flere steder på Østlandet, ifølge Dyrevernalliansen.

Noen forsøkte å stjele hunden Kalle i Larvik.

VILLE STJELE KALLE: Mandag ettermiddag forsøkte tre menn å ta seg inn i en leilighet i Larvik og bortføre en fem år gammel cocker spaniel, Kalle.

Foto: John-Andre Samuelsen / NRK

Nå utlover de en dusør på 5 000 kroner for tips som fører til at hundetyvene blir tatt av politiet.

Hundekidnappere er på ferde i flere av landets fylker, blant annet i Akershus, Østfold og Vestfold. Vitner beskriver en hvit varebil med utenlandske skilter og opptil fire personer, skriver Dyrevernalliansen i en pressemelding torsdag.

– Nå håper vi at publikum som vet noe, melder fra til enten politiet eller oss, sier jurist Live Kleveland i Dyrevernalliansen.

Deres dusørfond er opprettet for å hjelpe politiet med å oppklare flere saker. Og alle tipsene de får, gis videre til politiet.

– Å stjele hunder er tyveri, og brudd på straffeloven, sier Kleveland. – Strafferammen er opptil tre års fengsel. I tillegg kan det bli spørsmål om brudd på dyrevelferdsloven, som har en strafferamme på ett års fengsel og tre år ved grove lovbrudd.

Smelte igjen døra

Mandag denne uken forsøkte tre menn å ta seg inn i en leilighet i Larvik og bortføre en fem år gammel cocker spaniel.

I siste liten fikk hundeeier Veronica Friis Frydenlund smelt døra igjen og låst.

Politiet i Vestfold har fått inn en rekke tips fra publikum om den etterlyste hvite kassebilen, men fortsatt har ingen spor ført til pågripelse.

– Politiet har flere ganger uttrykt takknemlighet over at vi utlover dusør, sier Kleveland.

Politiadvokat Fredrik Borg Johannessen ved Larvik politistasjon sier at de tar utlovingen av dusør til etterretning. Han sier at dusør generelt sett kan være positivt, men også at noen kan være mest interessert i pengene.