NRK Meny
Normal

Østre Bolæren dyrere enn Liverpool

Det koster skal du ta en liten ferie i Vestfold-skjærgården, viser en uhøytidelig prissammenligning NRK har gjennomført. Ingen upris, mener fylkesrådmannen.

Østre Bolæren

Idylliske Østre Bolæren brukes flittig om sommeren.

Foto: Jan Gulliksen / NRK

Vestfold-skjærgården er vakker, spesielt sommerstid, og svært mange bruker den flittig.

Dessuten er det gode overnattingsmuligheter flere steder, for eksempel Østre Bolæren. Den gamle militærforlegningen har hundrevis av sengeplasser, restaurant og gjestehavn. Men det koster i forhold til billigalternativene fra fylkets flyplass, viser en uhøytidelig prissammenligning NRK har gjennomført.

Nesten 800 kroner forskjell

Vårt regnestykke tar utgangspunkt i to voksne som reiser sammen og deler rom i to netter i starten av juni.

Båttransport tur-retur øya koster 250 kroner per person. Det billigste overnattingsalternativet koster 390 kroner per person per natt, det er inkludert frokostbuffé og sengetøy.

Totalt koster miniferien 2 060 kroner.

Vil du derimot friske opp engelskkunnskapene koster den billigste flybilletten til Liverpool fra Torp Sandefjord lufthavn 178 kroner tur-retur per person. Dessuten må man jo ha et sted å sove. For et rimelig firestjerners hotell i sentrum koster det 935 kroner for to voksne i dobbeltrom.

Totalt koster Liverpool-turen 1 291 kroner.

Da har du i tillegg råd til to konsertbilletter til 80-tallsfavoritten Suzanne Vega til 375 kroner per billett. Fortsatt har du 19 kroner til gode i lommepenger.

– Ingen upris

Fylkesrådmann i Vestfold, Egil Johansen, synes ikke i overkant av 2 000 kroner for transport og overnatting i to netter for to personer på Østre Bolæren er en upris.

Egil Johansen

Egil Johansen, fylkesrådmann i Vestfold fylkeskommune.

Foto: Linn Løkken / NRK

– Jeg synes det er en akseptabel pris for flere overnattinger med frokost og transport for å komme ut i den flotte skjærgården vår, sier Johansen.

Videre sier han at det er klart mulig å finne gode tilbud på fly og hotell i utlandet, men påpeker at de store selskapene har muligheter til å drive en helt annen prispolitikk. Selv er han klar på hva han ville valgt av skjærgården og byen på Merseyside.

– Jeg ville valgt Østre Bolæren, uten tvil, slår Johansen fast.