NRK Meny
Normal

Uredelig av Frp

- Det er uredelig å foreslå kommunesammenslåing først etter valget, sier de i Tjøme Venstre.

Tjøme Venstre mener Per Ove Width i Fremskrittspartiet burde kommet med sitt forslag om kommunesammenslåing tidligere. På fredag sa han til NRK at Tjøme allerede nå må vurdere en sammenslåing med Nøtterøy og Tønsberg, fordi Luftforsvarets stasjon på Mågerø trolig blir lagt ned.

- Handler om ærlighet

Siv Andresen Larsen

Leder i Tjøme Venstre, Siv Andresen Larsen mener dette er helt feil.

- Det handler om å være ærlige mot sine velgere. Når de velger å ta dette etter valgkampen tyder det på at de var redd for å miste stemmer på denne saken, sier hun.

Andresen Larsen får følge av Roar Jonassen. Han ble kastet ut av Tjøme Frp i mars, og er nå vara til Venstre i kommunestyret.

- Jeg antar at dette er et soloutspill fra Per Ove Width. Jeg tror at hans partikollegaer på Tjøme tar avstand fra dette, sier han.

Avviser soloutspill

Avtroppende fremskrittspartiordfører på Tjøme Per Hotvedt Nilsen avviser at dette er et soloutspill.

- Nei, det er det ikke. Han har tatt dette opp med meg og dette har vi diskutert med flere, sier han.

Per Ove Width bryr seg ikke om hva Venstre sier om dette.

- Hva Tjøme Venstre mener er helt uinteressant, de er et lite parti som så vidt klarte å komme inn i kommunestyret. Det som er sannheten er at dere i NRK viste meg en hemmelig rapport rett før helgen. Dens viste at Mågerø skal nedlegges. Jeg kunne jo ikke vite dette før valget, sier han.

Men hvorfor har dere ikke nevnt tidligere at det kunne være snakk om en sammenslåing siden det har gått rykter om nedleggingen lenge?

- Det kunne jeg kanskje ha sagt, men nå ser jeg for meg at dersom Mågerø blir lagt ned så er det 110 arbeidsplasser, og da ser jeg for meg at Tjøme som egen kommune er sterkt truet, sier han.