UP: – Vi er der påsketrafikken er

Utrykningspolitiet (UP) prioriterer i hovedsak å overvåke hovedveiene fra byer og opp til fjellet og ut til kysten i påsken.

Påsketrafikk

HENSYN: Mange nordmenn er på reisefot i påsken. Flere benytter også påsken til å ta frem motorsykkelen, og UP-sjef Runar Karlsen oppfordrer bilister og motorsyklister til å ta hensyn til hverandre. (arkivbilde)

Foto: NRK

– Vi har prioritert vår innsats på de veiene hvor folk ferdes i påsken, sier UP-sjef Runar Karlsen til NRK.

– Vi er mer på feriedestinasjonene og rundt påskeområdene og utfartsområdene til fjells, enn vi normalt er. Ellers har vi den samme oppmerksomheten på kjøreatferden som vi har ellers i året, legger han til.

Onsdag før skjærtorsdag og andre påskedag er dager du må være forberedt på stor trafikk på veiene.

– Budskapet til påsketrafikantene er å vise hensyn, unngå farlige forbikjøringer og holde fartsgrensene, samt å være rusfri, sier UP-sjefen.

Skal være synlige på veiene

UPs kontroller i påsken vil fokusere på fart, rus, bruk av bilbelte og farlig atferd.

– Vi følger med på veiene og er synlige så folk ser at politiet er der hvis de tenker å begå noen trafikklovbrudd. Ellers kontrollerer vi adferd, det vil si fartskontroller og ruskontroller. Vi ser også etter om det er noen som tar sjanser i forbindelse med forbikjøringer i kø. I tillegg sjekker vi førerkort, avslutter Karlsen.

UP-sjef Runar Karlsen

ULYKKER: – Til tross for mye trafikk på de tradisjonelle ut- og innfartsdagene i påsken, er det normalt ikke flere alvorlige trafikkulykker i denne perioden enn andre høytider, sier UP-sjef Runar Karlsen.

Foto: Jannicke Møller Andersen / NRK