NRK Meny
Normal

Unik maskin til 15 millioner gikk tapt i brannen

- Dette er den eneste av sitt slag i verden, sier Dag Gundersen i ingeniørfirmaet Fimtech. Nå håper han å unngå permitteringer.

Brannen i Tønsberg, dag 2
Foto: Kristine Masdal Aadne / NRK

Store verdier ble ødelagt i storbrannen i Tønsberg i går kveld. Maskinen som hadde størst verdi og som har gått tapt, koster 15 milloner kroner.

- Maskinen er den eneste av sitt slag i verden, og vi hadde jobbet med å utvikle den i ett og et halvt år. Nå var vi i sluttfasen med å teste den slik at den kunne sendes ut til en av kundenes fabrikker. Det var derfor brannen i lagerbygningen var så forferdelig leit og kritisk, sier Dag Gundersen, daglig leder av ingeniørfirmaet Fimtech AS, til NRK.no.

Firmaet hadde også kontorer i bygningen, og Gundersen forteller at alle disse nå i praksis er helt utbrent.

Konfidensielt

Fimtech er et ingeniørfirma innen vind, dreie- og maskinkonstruksjon. De utvikler spesialmaskiner for internasjonale kunder. Gundersen kan ikke si noe særlig om hva slags maskin det er som nå har gått tapt, av hensyn til kunden firmaet utvikler den for.

– Det er en spesialmaskin som lager en del et spesielt engangsprodukt, som vi desverre ikke kan fortelle noe om. Det er helt konfidensielt, sier Gundersen.

Vil prøve å unngå permitteringer

Fimtech har 22 årsverk.

- Det er foreløpig for tidlig å si om noen av de ansatte må permitteres. Det avhenger av hvor raskt vi klarer å få tak i et nytt lokale. Vi startet letingen allerede i går, men et nytt lokale kan bli vanskelig å finne, sier den daglige lederen.

Han forklarer at firmaet trenger et kombinasjonslokale av kontorlokaler og maskinhall hvor de kan utvikle maskinene. Han er redd dette kan ta tid, alt fra noen dager til uker.