Unge Høyre vil vrake partiveteran

Vestfold Unge Høyre vil vrake Svein Flåtten som stortingsrepresentant. Det er på tide med et skifte, sier Unge Høyre-lederen.

Stortinget

Svein Flåtten fra Vestfold Høyre (nærmest kamera) i velkjent positur som partiets finanspolitiske talsmann på Stortinget.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Vestfold Høyre har nettopp startet sin urnominasjon for den endelige nominasjonen før neste års stortingsvalg. I den prosessen har fylkespartiets ungdomsparti vedtatt å gå for Kårstein Eidem Løvaas fra Nøtterøy og Lene Westgaard-Halle fra Larvik på de to topplassene.

Unge Høyre-leder Mathias Willassen Hanssen sier at de ønsker en fornyelse.

– Jeg vil ikke undervurdere Svein Flåtten, for han er en meget dyktig politiker. Men han har sittet på Stortinget i 16 år, og nå ønsker vi en fornyelse i partiet for å få fram andre dyktige kandidater.

– En dag må skiftet tas

Mathias Willassen Hanssen sier at det er mange dyktige kandidater å velge mellom.

– En dag må vi ta et skifte på toppen. Da mener vi at Kårstein burde få gjenvalg, og vi vil satse på Lene Westgaard-Halle som har vært politiker i 25 år og er et veldig sterkt Høyre-navn.

Vil ikke kommentere

Svein Flåtten (71) sitter altså på Stortinget i sin fjerde periode, og er partiets finanspolitiske talsmann. Flåtten er kort og klar når NRK spør om en kommentar til utspillet fra Unge Høyre.

– Jeg sier det samme nå som jeg har sagt tidligere. Jeg kommenterer aldri nominasjonsprosesser. Å karakterisere seg selv betyr at man også karakteriserer andre, og det ønsker jeg ikke.

Les også: – Hensikten er å få færre til å fly

Ingen ting er avgjort

Tor Steinar Mathiassen er leder av nominasjonskomiteen i Vestfold Høyre. Han sier at nominasjonsprosessen går sin gang.

– Og det er jo nominasjonsmøtet 5. november som til syvende og sist er avgjørende for hvordan den listen kommer til å se ut.