NRK Meny
Normal

Viktig signering for ung talentsyklist

Sykkeltalentet Torjus Sleen fra Re har signert for Team Joker, laget som blant annet proffsyklistene Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff har vært del av.

Torjus Sleen

LYS FREMTID: Torjus Sleen (18) har signert en kontrakt med Team Joker som innebærer at han får sykle for laget hvis han gjør det bra nok i neste sesong. I dag sykler Sleen for Tønsberg Cykkelklubb.

Foto: Privat

18 år gamle Torjus Sleen kan blant annet skilte med pallplass i NM, god prestasjon i World Cup og deltakelse i junior-VM. Han ble også kåret til Årets idrettsnavn i Re i fjor.

Signeringen for Team Joker betyr at Sleen kommer til godt selskap. Mange kjente sykkelnavn har nemlig vært del av dette laget, blant annet Edvald Boasson Hagen, Alexander Kristoff og Lars Petter Nordhaug.

– Ser du for deg at en internasjonal karriere venter?

– Det er målet, jeg vil jobbe det jeg kan for å bli best mulig. Det gjenstår en lang vei før jeg blir proffsyklist, men å bli en del av Team Joker er et godt springbrett videre i karrieren, sier Sleen til NRK.

– Når ser vi deg i Tour de France?

– Om fem- seks år, sier han og smiler.

Eksporterer proffsyklister til utlandet

Torjus Sleen

UTVIKLER TALENTER: – Å være en del av Team Joker betyr at jeg har folk rundt meg som kan bidra til å gjøre meg til proffsyklist, sier Torjus Sleen fra Re.

Foto: Privat

Sleen forteller at Team Jokers oppgave er å eksportere proffsyklister til utenlandske lag.

– Det er et kontinentallag som jobber for å få fram norske proffsyklister og utvikle norske syklister til å ta steget ut i proffverdenen, sier han, og legger til:

– Da jeg var yngre var liksom Team Joker «det store», så det er selvsagt morsomt å vite at jeg kan kjøre for dem hvis jeg kjører bra i neste sesong. Det ligger en enorm trygghet i å vite at jeg har et lag i ryggen som er veldig flinke til å utvikle unge ryttere, og at jeg får et bra løpsprogram når jeg blir eldre.

Unggutten har fått en stagier-avtale med laget.

– Det innebærer at det ikke vil stå på papiret at jeg sykler for Joker neste år, men jeg har mulighet til å kjøre ritt for dem når jeg føler at jeg er klar for det, blant annet for å kjenne litt på nivået. Hvis vi blir enige om en kontrakt for 2017, er det de som bestemmer hvilke ritt jeg skal delta i.

Straks til VM

Til torsdag reiser Sleen til USA for å delta i VM.

– Der skal jeg sykle tempo og fellesstart. Hovedmålet mitt er å kjøre så raskt jeg kan i tempo-øvelsen og bli blant de 15 eller 20 beste her, sier han.

Tempo er en individuell øvelse der utøverne sykler så raskt de kan.

– Vi skal sykle rett i underkant av 30 kilometer i VM.